Stranger Things: η σειρά με τους αμέτρητους φαν θα γίνει βιβλίο

Μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές των τελευταίων ετών είναι το επιστημονικής φαντασίας-τρόμου Stranger Things. Αν και το φανατικό του κοινό είναι νεαρότερης ηλικίας, τελικά είναι πολλοί αυτοί οι ενήλικες που δεν έχασαν επεισόδιο.

Η ιστορία αφορά στην εξαφάνιση ενός νεαρού αγοριού του Νώα και την εμφάνιση ενός ιδιαίτερου ψυχοκινητικού κοριτσιού της Ιλέβεν, που βοηθά τους νέους της φίλους Μάικ, Λούκα και Ντάστιν στην αναζήτησή τους. Στον δύσκολο αυτό αγώνα της αναζήτησης πρωταγωνίστρια είναι και η μητέρα του παιδιού, ο αδελφός του καθώς και ο αρχηγός της αστυνομίας. Περισσότερα δεν θα σας πούμε καθότι η τρίτη σεζόν θα βγει το 2019 και προλαβαίνετε εύκολα να δείτε τις δύο που προηγήθηκαν.

Η σειρά έχει την υπογραφή των αδελφών Ντάφερ (σενάριο-σκηνοθεσία) ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τους Γουανόνα Ράιντερ, Φιν Γούλφχαρντ, Νόα Σναπ, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Μίλι Μπόμπι Μπράουν, Γκέιτεν Ματαράτσο, Κέιλεμπ ΜακΛάφλιν, Ναταλία Ντάιερ, Τσάρλι Χίτον, Κάρα Μπουόνο και Μάθιου Μόνταϊν.

Ενδιαφέρον έχει ότι η ιστορία εκτυλίσσεται κάπου στη δεκαετία του 1980 κάνοντας πολλούς από εμάς που μεγαλώσαμε τότε να συγκινηθούμε με διάφορες εικόνες και παιχνίδια της αγοροπαρέας, στη φανταστική πόλη Χόκινς (καθόλου τυχαίο το όνομα), ενώ  είναι εμφανείς οι επιρροές από τους Στίβεν Σπίλμπεργκ και Στίβεν Κινγκ.

Η σειρά που οδεύει στην τρίτη σεζόν του χρόνου πρόκειται να κυκλοφορήσει και σε βιβλία. Λίγο ανάποδα αν σκεφτούμε ότι συνήθως προηγείται το βιβλίο της ταινίας αλλά αν πρόκειται να κάνει χιλιάδες παιδιά και μεγαλύτερα παιδιά να κλείσουν το κινητό και να ανοίξουν το βιβλίο, τότε γιατί όχι;

Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα είναι ότι εκδότες είναι οι γνωστοί Penguin Random House Books UK που έχουν ήδη κλείσει τη συμφωνία με το Netflix. Μένει να δούμε ποιος θα το φέρει τώρα στην Ελλάδα.

Επίσης, θα κυκλοφορήσει αυτό το Φθινόπωρο το πρώτο που θα είναι ένα συνοδευτικό βιβλίο για όσα συνέβησαν πίσω από τις κάμερες με τον τίτλο Stranger Things: World Turned Upside Down: The Official Behind-The-Scenes Companion καθώς και ένα gift book που θα δίνει παντός τύπου συμβουλές σχετικά με τον ιδιαίτερο αυτό κόσμο.

Αυτά τα δύο πρώτα βιβλιαράκια θα ακολουθήσει ένα τρίτο για μεγαλύτερους αναγνώστες, το Stranger Things: Suspicious Minds με ημερομηνία κυκλοφορίας 05 Φεβρουαρίου 2019 και δυνατότητα από τώρα παραγγελίας για όσους αρέσκονται να διαβάζουν το πρωτότυπο. Η συγγραφέας αυτού του βιβλίου είναι η Gwenda Bond, γνωστή από προηγούμενες ιστορίες  φαντασίας όπως οι Girl on a Wire και Girl in the Shadows.

Αυτό που γνωρίζουμε για αυτό το βιβλίο είναι ότι θα μιλάει για την μητέρα της Ιλέβεν και την σχέση που είχε στο πρόγραμμα MKUltra που ευθύνεται για τις ιδιαίτερες δυνάμεις της κόρης της. Μάλιστα στις 27 του προηγούμενου μήνα η Bond δημοσιοποίησε το πρώτο κεφάλαιο του πρώτου επίσημου βιβλίου για τα Stranger Things, ώστε να μεγαλώσει την αγωνία.

Καλό μας διάβασμα!

 

 

Διαβάστε περισσότερα