6,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν τις Φιλιππίνες – Ζημιές σε κτήρια και ισχυροί μετασεισμοί

Ισχυρός σεισμός 6,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα Κυριακή κοντά στην πόλη Νταβάο των Φιλιππίνων, όπως ανακοίνωσε το Γεωλογικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ (USGS), προκαλώντας ζημιές σε κτήρια.

Το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν σε απόσταση 61 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Νταβάο στο νησί Μιντανάο και το εστιακό βάθος της ήταν 28,2 χιλιόμετρα, με το USGS να αναθεωρεί προς τα κάτω το μέγεθος του σεισμού, για τον οποίο είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ήταν 6,9 βαθμοί.

 

Το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι βάσει των διαθέσιμων στοιχείων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς, όμως το Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας των Φιλιππίνων (Phivolcs) ανακοίνωσε πως αναμένονται ζημιές και μετασεισμοί.

Δύο ισχυροί μετασεισμοί μεγέθους 5 και 5,7 βαθμών με επίκεντρο βόρεια της πόλης Χενεράλ Σάντος καταγράφηκαν μετά τον κύριο σεισμό.

Ο ραδιοσταθμός DZMM μετέδωσε πως η ηλεκτροδότηση διακόπηκε στην πόλη Χενεράλ Σάντος, όπου εκκενώθηκε τοπικό νοσοκομείο.

Το Μιντανάο είχε πληγεί τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από τέσσερις ισχυρούς σεισμούς, που στοίχισαν συνολικά τη ζωή σε τουλάχιστον 20 ανθρώπους.

Πηγή: 6,8 Ρίχτερ ταρακούνησαν τις Φιλιππίνες – Ζημιές σε κτήρια και ισχυροί μετασεισμοίaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα