«Όχι» των αρχηγών της Euroleague στην πρόταση για συνέχιση της διοργάνωσης

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (23/05) η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των αρχηγών και των πιο έμπειρων παικτών των 18 ομάδων της Euroleague με τη διοργανώτρια αρχή, με θέμα τη συνέχιση της σεζόν, μετά τη διακοπή λόγω του κορονοϊού και η πλειοψηφία των πρωταγωνιστών είναι αντίθετη με το να μπουν ξανά οι ομάδες στο παρκέ φέτος.

Οι ελληνικές ομάδες εκπροσωπήθηκαν από τους Νικ Καλάθη και Βασίλη Σπανούλη, καθώς και τους Ίαν Βουγιούκα και Κώστα Παπανικολάου. Για την ακρίβεια, στην τηλεδιάσκεψη της Euroleague πήραν μέρος 36 παίκτες.

Η πλειοψηφία των παικτών, λοιπόν, ήταν αρνητική στην ενδεχόμενη συνέχεια της σεζόν, μετά τη δίμηνη διακοπή της, λόγω του κορονοϊού. Πρόκειται για ένα θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και ο Σέιν Λάρκιν νωρίτερα το Σάββατο (23/05) και επιβεβαιώνεται από… επίσημα χείλη στη συζήτηση των παικτών…

Οι αθλητές θέτουν την υγεία τους σε πρώτο πλάνο και ανησυχούν για την κατάσταση με τον κορονοϊό, η οποία διαφοροποιείται από χώρα σε χώρα και παραμένει επικίνδυνη.

Παράλληλα, βέβαια, οι παίκτες βάζουν στο τραπέζι και τον φόβο τους για πιθανούς τραυματισμούς, αφού βρίσκονται στα «πιτς» για δύο μήνες και θα πρέπει να γυρίσουν στην αγωνιστική δράση με μια… προετοιμασία εξπρές.

Η τηλεδιάσκεψη, λοιπόν, τελείωσε με την μεριά των παικτών να είναι ξεκάθαρη και κατά της επανέναρξης της σεζόν. Πλέον, όλα περνούν στα χέρια των ομάδων, οι οποίες θα έχουν τον τελευταίο λόγο, σε ό,τι αφορά τη συνέχιση της αγωνιστικής δράσης, μεσώ της ψηφοφορίας τους τη Δευτέρα (25/05).

Πριν από δυο μήνες η Euroleague (τα ματς είχαν πάρει αναβολή από τις 12 Μαρτίου) είχε πει ότι οι αγώνες θα συνεχιστούν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, αλλά από τότε άλλαξαν πολλά.

 

Πηγή: sdna.gr

Διαβάστε περισσότερα