Όσκαρ με πολλή, πολλή μουσική: Queen και Lady Gaga μάγεψαν το κοινό

Η 91η τελετή απονομής των Όσκαρ αφιέρωσε ένα μεγάλο μέρος της στη μουσική, με μια εντυπωσιακή έναρξη από τους Queen και το εμβληματικό κομμάτι της Lady Gaga, καθώς δεν υπήρχε παρουσιαστής για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια.

Αντί η βραδιά να αρχίσει με τον παραδοσιακό μονόλογο του οικοδεσπότη, η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών επέλεξε να αφήσει να μιλήσει η κιθάρα του Μπράιαν Μέι. Στα 71 του χρόνια, ο βρετανός ρόκερ και ένα από τα ιδρυτικά μέλη των Queen έπαιξε το περίφημο σόλο του “We Will Rock You” έχοντας την ενέργεια εφήβου.

Απουσία του Φρέντι Μέρκιουρι, του θρυλικού frontman των Queen που πέθανε το 1991, το τραγούδι ερμήνευσε ο Αμερικανός Άνταμ Λάμπερτ, ο οποίος μαζί με τον Μπράιαν Μέι και τον Ρότζερ Τέιλορ, τον ιστορικό ντράμερ του συγκροτήματος, έδωσε πολλές συναυλίες ως μέλος των Queen.

Πολλοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαιρέτισαν την πρωτοποριακή αυτή έναρξη, η οποία έλειπε τα τελευταία χρόνια καθώς ένας παρουσιαστής άνοιγε πάντα την βραδιά.

Οι Queen, χωρίς τον μπασίστα τους Τζον Ντίκον, ο οποίος αποσύρθηκε λίγο καιρό μετά τον θάνατο του μοναδικού Φρέντι Μέρκιουρι, ολοκλήρωσαν την ερμηνεία τους με τον ύμνο τους “We Are the Champions” τον οποίο τραγούδησε και όλη η αίθουσα.

Μετά την πρώτη της προβολή στις αρχές Νοεμβρίου, η ταινία “Bohemian Rhapsody” αναδείχθηκε σε φαινόμενο, με τις πωλήσεις των εισιτηρίων να έχουν ξεπεράσει τα 860 εκατομμύρια δολάρια, χαρίζοντάς της μακράν τη μεγαλύτερη επιτυχία για βιογραφική μουσική κινηματογραφική ταινία.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η σκιά του θρυλικού frontman πλανάτο όταν το συγκρότημα τραγουδούσε το “We Are the Champions” έως τη νίκη του Ράμι Μάλεκ, στην κατηγορία του α’ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του ως Φρέντι Μέρκιουρι.

“Σας ευχαριστώ Queen. Ευχαριστώ που μου επιτρέψατε να παίξω έναν τόσο μικρό ρόλο από την εξαιρετική σας κληρονομιά. Θα σας είμαι για πάντα ευγνώμων”, δήλωσε ο 37χρονος βασιλιάς των φετινών Όσκαρ.

Κανένα από τα κομμάτια των Queen που ακούγονται στην ταινία δεν ήταν υποψήφιο στην κατηγορία του καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, γιατί αυτά δεν είχαν γραφτεί ειδικά για την “Bohemian Rhapsody”.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τέσσερα από τα πέντε υποψήφια τραγούδια, εκτός από το “All the Stars” του Κέντρικ Λαμάρ, ακούστηκαν πάνω στη σκηνή.

Ωστόσο το “I’ll Fight” (“RBG”), το “The Place Where Lost Things Go” (“Η Μέρι Πόπινς επιστρέφει”) και το “When a Cowboy Trades His Spurs For Wings” (“Η Μπαλάντα του Μπάστερ Σκραγκς”) επισκιάστηκαν τελείως από την ερμηνεία της Lady Gaga και του Μπράντλεϊ Κούπερ.

Το ντουέτο των ηθοποιών της ταινίας “Ένα αστέρι γεννιέται” ερμήνευσε το “Shallow“, το τραγούδι-σταθμό της ταινίας, μια ερμηνεία γεμάτη συγκίνηση.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Lady Gaga (που έχει διαλέξει το όνομα αυτό από το τραγούδι Radio Ga Ga των Queen) παραλάμβανε το Όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού. “Ευχαριστώ που πίστεψες σε εμάς”, είπε απευθυνόμενη στον Μπράντλεϊ Κούπερ, ηθοποιό και σκηνοθέτη της ταινίας.

Διαβάστε περισσότερα