Όλα καλά με ακυβέρνητο σκάφος στην Κεφαλλονιά – Διακομιδές δυο ασθενών με το λιμενικό

Δουλειά… είχε την Κυριακή (19/5) το λιμενικό, βοηθώντας και συνανθρώπους μας. Ανοιχτά της Κεφαλλονιάς σκάφος έμεινε ακυβέρνητο, μέσα στην ημέρα είχαμε διακομιδές δυο ασθενών, ενώ έγινε και σύλληψη αλλοδαπής στην Πάτρα, καθώς πήγε να ταξιδέψει έχοντας χαρτιά άλλου προσώπου.

Όπως έγινε γνωστό, η Λιμενική Αρχή Κεφαλλονιάς ενημερώθηκε το μεσημέρι , από τον κυβερνήτη του Ι/Φ σκάφους «ECLIPSE» σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, για ακυβερνησία του λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή 02 ν.μ. δυτικά του νησιού του Ιονίου.

Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Ρ/Κ «ΜΑΚΗΣ» Ν.Α. 546 όπου εντόπισε και ρυμούλκησε το ιστιοφόρο με ασφάλεια στο λιμένα Αργοστολίου και τον επιβαίνοντά του καλά στην υγεία του. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ή θαλάσσια ρύπανση, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή από το μεησμέρι και μετά , οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχριζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-61χρονης από το λιμένα Αλοννήσου στο λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» Ν.Π. 10001.

-72χρονου από το λιμένα Πάρου στο λιμένα Σύρου,Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.

****

Στη σύλληψη μίας 26χρονης αλλοδαπής προέβησαν το απόγευμα της Κυριακής (19/5) στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας.

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα