Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και αναβάθμιση από την Standard & Poor’s

Σε αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας  προχώρησε την  Παρασκευή 25 Οκτωβρίου ο διεθνής οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s. Πιο συγκεκριμένα αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας σε ΒΒ- από Β+ , με θετική προοπτική. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οίκοι Fitch και DBRS ήδη μας αξιολογούν σε ανάλογη βαθμίδα, με αυτήν του S&P, ενώ στην κλίμακα του Moody’s παραμένει ένα επίπεδο χαμηλότερα.

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από την Standard & Poor’s αποδεικνύει ότι η οικονομία μας γίνεται ολοένα ισχυρότερη. Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα αποσκοπεί στην προσέλκυση επενδύσεων, στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην επιτάχυνση της ανάπτυξης και στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας. Και είμαστε πλήρως δεσμευμένοι σε αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση του στο twitter.

Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα

Ως ένα ακόμη βήμα για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην πλήρη κανονικότητα, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας κατά μία βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard & Poor’s.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, η εξέλιξη αυτή  «αποδεικνύει ότι η αξιοπιστία της χώρας, σταδιακά, ενισχύεται, ως αποτέλεσμα της σταθερής διακυβέρνησης και της υλοποίησης ενός συνεκτικού οικονομικού σχεδίου. Το οικονομικό επιτελείο συνεχίζει να εργάζεται συστηματικά, ώστε η χώρα, το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει στην επενδυτική βαθμίδα, μέσα από συνεχείς αναβαθμίσεις. Αναβαθμίσεις που θα έχουν πολλαπλές θετικές επιδράσεις στην ελληνική οικονομία. Προχωρούμε, με σχέδιο και σταθερό βηματισμό, για τον εφοδιασμό της ελληνικής οικονομίας με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία, ώστε να καταστεί δυνατή η ανασυγκρότηση και η αναπτυξιακή δυναμική της».

Πηγή: Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και αναβάθμιση από την Standard & Poor’saltsantiri

Διαβάστε περισσότερα