«Χωρίς την Τουρκία, η ΕΕ δεν μπορεί να προστατεύσει τις θεμελιώδεις αξίες της», τόνισε ο Ερντογάν

«Η Τουρκία θα καταφέρει να ενταχθεί πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις όποιες προσπάθειες για το αντίθετο», διαβεβαίωσε ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Η Τουρκία προχωρά στον δρόμο της επίμονα, παρά εκείνους που επιχειρούν να την αποκλείσουν από την ευρωπαϊκή οικογένεια», επισήμανε χαρακτηριστικά από την Άγκυρα.

Υπογράμμισε ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες να γίνει πλήρες μέλος της ΕΕ τα τελευταία 60 χρόνια, προσθέτοντας ότι η χώρα του είναι αποφασισμένη να το πετύχει αυτό.

«Η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται η Τουρκία την ΕΕ», τόνισε και συνέχισε, λέγοντας: «Χωρίς την Τουρκία, δεν είναι δυνατό η ΕΕ να πολεμήσει με επιτυχία εναντίον των απειλών κατά των θεμελιωδών αξιών της».

«Η ένταξη στην ΕΕ είναι σημαντική βάσει της εξίσωσης όπου και οι δύο πλευρές θα κερδίζουν. Κανείς δεν μπορεί να αναγκάσει την Τουρκία να αποδεχθεί μια εξίσωση που θα είναι επιβλαβής», συνέχισε.

Σημείωσε ότι η Τουρκία συνεχίζει να προστατεύει τα ανατολικά και τα δυτικά σύνορά της, όχι μόνο για λόγους εθνικής ασφαλείας, αλλά επίσης για την ασφάλεια της Ευρώπης, αναφερόμενος στους τέσσερις και πλέον εκατομμύρια πρόσφυγες που φιλοξενεί η Τουρκία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Anadolu)

Διαβάστε περισσότερα