Χρυσαυγίτες οξυγονοκόλλησαν πόρτα σχολείου και ματαίωσαν την παρέλαση επειδή η σημαιοφόρος ήταν Αλβανίδα

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στο Εμπορειό της Σαντορίνης, που οδήγησε σε μερική ματαίωση της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, χθες Κυριακή.

Σύμφωνα με το cycladees24.gr, ομάδα χρυσαυγιτών στην προσπάθεια της να ματαιώσει την παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου με σημαιοφόρο μια μαθήτρια από την Αλβανία, έφτασε στο σημείο να οξυγονοκολλήσει την πόρτα του Γυμνασίου.

Να σημειωθεί ότι στο ίδιο σχολείο είχαν προκληθεί ανάλογα επεισόδια, για τον ίδιο λόγο, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Οι καθηγητές αντέδρασαν, κάλεσαν την Πυροσβεστική να ανοίξει το σχολείο, συνόδευσαν τη σημαιοφόρο έως το χώρο κατάθεσης των στεφανιών, με τον κόσμο να χειροκροτεί επιδοκιμάζοντας, αλλά – καθώς είχε παρέλθει και η ώρα – πήραν απόφαση να ματαιώσουν την παρέλαση των μαθητών του Γυμνασίου, η οποία έγινε μόνο από τους μαθητές του Δημοτικού.

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Οργάνωση Ν. Κυκλάδων του ΚΚΕ καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, «τη Χρυσή Αυγή και όσους με την ανοχή τους επέτρεψαν να σκορπίσουν για μια ακόμη φορά το ρατσιστικό τους δηλητήριο στο χωριό Εμπορείο Σαντορίνης σήμερα 25 Μάρτη».

Προσθέτει σε ότι «οι θρασύδειλοι χρυσαυγίτες, τρομοκράτησαν μαθητές, προπηλάκισαν εκπαιδευτικούς δείχνοντας για μια ακόμα φορά το ρατσιστικό και ναζιστικό τους πρόσωπο. Παντού παριστάνουν τους “πατριώτες”, κάνουν τους νταήδες στους αδύναμους και τους κυνηγημένους, ενώ οι αποδεδειγμένα νοσταλγοί του Χίτλερ, είναι τα μαντρόσκυλα των συμφερόντων του κεφαλαίου στη χώρα μας και των κάθε φορά συμμάχων του».

Με πληροφορίες από το cyclades24.gr

πηγή