Χαλάζι… κάλυψε τη Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό – Τρομερή θύελλα στα νότια του Τέξας (video)

Έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται σε όλο τον πλανήτη και τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τη Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό και από Τέξας στα νότια των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ένα στρώμα πάγου κάλυψε την Κυριακή (30/06) τη μεξικανική πόλη και τα περίχωρά της, που επλήγησαν από ισχυρή χαλαζόπτωση, η οποία αιφνιδίασε τους κατοίκους και προκάλεσε καταστροφές σε κατοικίες, εμπορικά καταστήματα και οχήματα. Πρώτα σημειώθηκε ισχυρή βροχόπτωση και στη συνέχεια είχαμε τη χαλαζόπτωση. Στο Τέξας θύελλα… σήκωσε τα πάντα. 

«Σκηνές που δεν έχουμε ποτέ ξαναδεί, τουλάχιστον στην Γουαδαλαχάρα. Κοιτάξτε το χαλάζι που μοιάζει σαν να χιόνισε. Θα λέγαμε ότι χιόνισε. Είναι απίστευτο» έγραψε ο κυβερνήτης της πολιτείας Χαλίσκο Ενρίκε Αλφάρο. Σε αυτήν την περιοχή στο βόρειο Μεξικό, τις προηγούμενες ημέρες ο υδράργυρος ανήλθε στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Αν και το χαλάζι δεν είναι κάτι το ασυνήθιστο αυτήν την περίοδο του έτους, η χαλαζόπτωση ήταν πρωτόγνωρης έντασης, με το στρώμα πάγου να φθάνει σε ύψος έως τα δύο μέτρα.

Στους δρόμους, τα παιδιά επιδόθηκαν σε δροσιστικά παιχνίδια, την ώρα που εργαζόμενοι της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και στρατιωτικοί προσπαθούσαν να ανοίξουν τους δρόμους. Δύο άνθρωποι είχαν συμπτώματα «υποθερμίας», όπως σημείωσε η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας σε ένα δελτίο τύπου.

Στις κοινότητες της Γουαδαλαχάρας και του Τλακεπάκε 200 σπίτια και εμπορικά καταστήματα υπέστησαν ζημιές και τουλάχιστον 50 οχήματα παρασύρθηκαν από την ορμή του πάγου. Ορισμένα αυτοκίνητα κατέληξαν το ένα πάνω στο άλλο και άλλα «χάθηκαν» κάτω από τον πάγο. Το χαλάζι που έπεσε όμως ήταν τόσο που για να καθαρίσουν οι δρόμοι χρειάστηκε να παρέμβει ο στρατός.

Πριν από λίγες ώρες στην περιοχή Μόντε Άλτο στο Τέξας, στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό ξέσπασε θύελλα που επέφερε πολλές καταστροφές. Οι εικόνες τρομάζουν και οι κάτοικοι προσπάθησαν να βρεουν μέρη για να προστατευτούν.

Διαβάστε περισσότερα