Φόβοι για Ματσιούλις, μπορεί να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για την αποθεραπεία

Ο Γιόνας Ματσιούλις θα υποβληθεί σε εγχείριση τη Δευτέρα (8/1) και υπάρχουν φόβοι πως ο διεθνής παίκτης θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να αποθεραπευτεί η «χοντρή» ζημιά που έχει, κάτι που μπορεί να αναγκάσει τον λιθουανό άσο της ΑΕΚ να χάσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Να θυμίσουμε ότι ο 34χρονος φόργουορντ τραυματίστηκε στον πρώτο προημιτελικό των «κιτρινόμαυρων» με την Μπάμπεργκ για το Basketball Champions League.

Ο πρώτος απεικονιστικός έλεγχος σε νοσοκομείο του Μπάμπεργκ είχε δείξει οστικό οίδημα κεφαλής αριστεράς κερκίδας στον αγκώνα με πιθανή συνδεσμική βλάβη. Εν συνεχεία υποβλήθηκε σε νέες εξετάσεις στην Ευρωκλινική Αθηνών, με την επιστροφή της αποστολής της ΑΕΚ από το Μπάμπεργκ, τα αποτελέσματα των οποίων έδειξαν κάταγμα στο αριστερό χέρι. Συγκεκριμένα, υπέστη «κάταγμα ωλεκρανίου και κορωνοειδούς απόφυσης αριστερού αγκώνα».

Με βάση τα νέα δεδομένα είναι πιθανό να χρειαστεί αποθεραπεία διάρκειας πέντε μηνών, κάτι που θα σημαίνει πως δεν θα είναι σε θέση να ενισχύσει τις προσπάθειες της Λιθουανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κίνα. Σαφή εικόνα για το ακριβές διάστημα αποθεραπείας του θα σχηματιστεί μετά την εγχείριση, στην οποία θα υποβληθεί ο Ματσιούλις σε μία εβδομάδα.

Ο λιθουανός παίκτης μετά τις εξετάσεις στην Αθήνα είχε στείλει μήνυμα στον κόσμο, αναφέροντας: Σας ευχαριστώ, θα επιστρέψω το συντομότερο δυνατό.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα