«Φρένο» στον πανικό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η εποχική γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη

Την ώρα που ο πανικός κυριεύει τον κόσμο στο άκουσμα του αριθμού των νεκρών από τον κορονοϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιχειρεί να βάλει τέλος στον τρόμο υπενθυμίζοντας τον αριθμό των ανθρώπων που πεθαίνουν κάθε χρόνο στην Ευρώπη λόγω της εποχικής γρίπης.

Συγκεκριμένα, όπως υπογράμμισε σήμερα, Τετάρτη στη Ρώμη εκπρόσωπος του ΠΟΥ, η εποχική γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη και οι ευρωπαίοι πολίτες δεν πρέπει να αντιτίθενται στο εμβόλιό της.

«Δεν ξεχνάμε ότι έχουμε 60.000 νεκρούς της εποχικής γρίπης κάθε χρόνο στην Ευρώπη, ενώ απαιτεί ένα εμβόλιο», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη.

«Συνεπώς θα ήθελα να προτρέψω τους πολίτες να εμβολιάζονται», πρόσθεσε επικρίνοντας το «εμβολιοσκεπτικιστικό κίνημα» που εκδηλώθηκε στην Ευρώπη. «Έχουμε πολύ ισχυρά εργαλεία: χρησιμοποιείστε τα ισχυρά αυτά εργαλεία για να προστατέψετε την υγεία σας», επέμεινε.

Σε δηλώσεις του από το ιταλικό υπουργείο Υγείας, μετά μια συνάντηση που επικεντρώθηκε στην επιδημία του κορονοϊού, ο Χανς Κλούγκε σημείωσε ότι τα θύματα που έχουν καταγραφεί στην Ιταλία ήταν όλα ηλικιωμένα, άνω των 65 ετών, με χαμηλή ανοσία, άνθρωποι που συνεπώς είναι επίσης «ευάλωτοι απέναντι στην εποχική γρίπη».

Ένας 12ος θάνατος εξαιτίας της επιδημίας του κοροναϊού καταγράφηκε στην Ιταλία όπου ο απολογισμός στο εξής είναι 374 κρούσματα του Covid-13 και 12 νεκροί, ανακοίνωσε η υπηρεσία πολιτικής προστασίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: «Φρένο» στον πανικό από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: Η εποχική γρίπη προκαλεί 60.000 θανάτους ετησίως στην Ευρώπηaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα