Υπό έλεγχο η φωτιά στη Φωκίδα – Τι συνιστά η Πυροσβεστική

Όπως τόνισε την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου η Πυροσβεστική, η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε δασική έκταση, κοντά στα χωριά Κλήμα και Μαγούλα, του δήμου Δωρίδος, στο νομό Φωκίδος βρίσκεται σε ύφεση και είναι πλέον οριοθετημένη.

Η Πυροσβεστική έδωσε από νωρίς εντολή οι κάτοικοι του χωριών Μαγούλα και Κλήμα να βρίσκονται σε ετοιμότητα για τυχόν απομάκρυνσή τους, ωστόσο αυτό δεν χρειάστηκε τελικά να συμβεί.

Από την πυρκαγιά έξω από τον οικισμό της Μαγούλας, ένα κλειστό σπίτι που ανήκει σε έναν Αυστραλό, υπέστη ζημιές στην αυλή του και σε εξωτερικούς τοίχους. Στην πυρκαγιά επιχείρησαν 78 πυροσβέστες, 30 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δύο αεροσκάφη Canadair, δύο αεροσκάφη PZL και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν δύο μηχανήματα έργου και δύο υδροφόρες ΟΤΑ. Στο σημείο παραμένει δύναμη της Πυροσβεστικής μέχρι να τεθεί η φωτιά εντελώς υπό έλεγχο.

Το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 36 δασικές πυρκαγιές. Συνολικά επιχείρησαν 416 πυροσβέστες, 165 οχήματα, 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η πυροσβεστική παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα