Υπόθεση Λαγούδη: «Δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία αυτοκτονία με φωτιά σε αυτοκίνητο»

Σαφείς ευθύνες στον φίλο της Ειρήνης Λαγούδη που έλαβε μήνυμα από την 44χρονη, λίγο πριν πεθάνει, το οποίο έγραφε: “Θα τα πούμε στον άλλο κόσμο”, επιρρίπτει ο καθηγητής ποινικού Δικαίου, Στέλιος Γονατάς.

«Έχει άμεση υποχρέωση να βοηθήσει. Να τη σώσει», λέει στην κάμερα του Star ο κ. Γονατάς για την πολύκροτη υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο από τις 6 Ιανουαρίου, όταν η άτυχη μητέρα τριών παιδιών βρέθηκε νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στην παραλία Φωτμού. Το θέμα δεν είναι μόνο ηθικό, αλλά και νομικό, εξηγεί.

Μιλώντας στην κάμερα του Star, ο διακεκριμένος νομικός είναι «καταπέλτης» και για τις έρευνες της αστυνομίας αλλά και για το ρόλο του εισαγγελέα στην υπόθεση.

«Δεν υπάρχει παγκοσμίως καμία αυτοκτονία με φωτιά σε αυτοκίνητο»

Έκπληξη στους νομικούς κύκλους έχει προκαλέσει η υπόθεση Λαγούδη τόσο για τους χειρισμούς στις έρευνες από την πλευρά της αστυνομίας, όσο και γιατί δεν έχει ήδη ασκηθεί αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη.

Ο κ. Γονατάς δηλώνει ότι παγκοσμίως δεν έχει καταγραφεί αυτοκτονία σε αυτοκίνητο βάζοντας το θύμα φωτιά μέσα σε αυτό.

«Άλλες πλευρές σε βοηθάνε στη διαλεύκανση. Δεν μπορεί να μην παίρνει καμία θέση η επίσημη αρχή. Θα πρέπει να βοηθήσει και η εισαγγελική αρχή. Οι εισαγγελείς πρέπει να επεμβαίνουν ανεξάρτητα από το θύμα», εξηγεί.Πηγή: Star

πηγή