Τσιόδρας: Γιατί είπαμε τώρα «ναι» στην υποχρεωτική χρήση μάσκας – Τι είπε για σχολεία και μαθητές (video)

Ο Σωτήτης Τσιόδρας, εκτός από τις ανακοινώσεις για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, στη συνέντευξη Τύπου που έγινε αναλυτικά γνωστό τι θα ισχύσει και με τα μέτρα στο πλαίσιο της ελάφρυνσης των μέτρων, αναφέρθηκε και στο γιατί είναι πλέον υποχρεωτική η μάσκα σε συγκεκριμένους χώρους.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, εξήγησε πως πάρθηκαν οι αποφάσεις για το σχέδιο που υλοποιείται με τα σχολεία…  

Τι είπε ο Τσιόδρας για τις αποφάσεις σχετικά με τη μάσκα και τους μαθητές

Ο κ. Τσιόδρας, όντας φανερά ενοχλημένος από τον «ντόρο» που έχει γίνει, εξήγησε το πώς παίρνοντας οι αποφάσεις από τον ίδιο και την επιστημονική κοινότητα, σε συνεργασία με την Πολιτεία, όπως για παράδειγμα για τη χρήση της μάσκας, αλλά και τα σχολεία. Εξήγησε το γιατί είναι πολύ σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα…  «Πάντα με στόχο να μετριάσουμε τον ιό στην κοινότητα, όχι την εξάλειψη, αφού αυτό είναι αδύνατο», όπως ανέφερε.

Τόνισε ότι «εμείς γλιτώσαμε από το κακό όχι χωρίς τραυματισμούς και όχι χωρίς απώλειες». Μίλησε για ψύχραιμη αλλά εξαιρετικά δύσκολο να υιοθετηθεί στάση. Είπε ακόμα για τα μέτρα προστασίας και την χρήση μάσκας ίσως να φαίνεται παράλογο ότι τώρα τοποθετηθήκαμε έτσι και πριν από λίγο καιρό αλλιώς. «Τότε ήμασταν σε ένα απαγορευτικό είπε. Και το απαγορευτικό ήταν τότε αρκετό. Τώρα, όμως οι συνθήκες είναι άλλες. Η χρήση της μάσκας θα είναι συμπληρωματικό μέτρο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και οι οργανισμοί στηρίζουν την στρατηγική μας. Σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να υπάρχει ομοφωνία. Τώρα είπε που θα υπάρχει συγχρωτισμός θα είναι ο χορός της αβεβαιότητας με την πρακτική λογική», υπογράμμισε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας. 

Τι μάσκα πρέπει να φοράμε

Τόνισε ακόμα ότι δε μιλάμε για ιατρική μάσκα αλλά για μια απλή μάσκα που θα μπορεί να κατασκευαστεί και στο σπίτι με απλά υλικά. Είπε ακόμα ότι έχει σημασία πως θα την πιάνουμε και όχι από μπροστά.

«Είναι ασυνήθιστη η μετάδοση κορονοϊού από ενήλικα σε παιδί»

Τα μέτρα φυσικής απόστασης και υγιεινής των χεριών είναι τα πιο βασικά και αυτά μας έβγαλαν από αυτή την κατάσταση. Είπε ακόμα ότι τα παιδιά συνήθως μολύνονται στο οικογενειακό περιβάλλον και είναι ασυνήθιστη η μετάδοση κορονοϊού από ενήλικα σε παιδί. Τόνισε ακόμα ότι είναι πολύ σημαντική η επιστροφή των παιδιών στην κανονικότητα.

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Όπως εξήγησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η μάσκα είναι υποχρεωτική στους κλειστούς χώρους. Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι όποιος εντοπιστεί να μην φορά μάσκα θα πληρώσει πρόστιμο 150 ευρώ και σημείωσε ότι είναι υποχρεωμένοι τη μάσκα να τη φορούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα η μάσκα είναι υποχρεωτική στους εξής χώρους:

-Σούπερ μάρκετ
-Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-Ταξί
-Κομμωτήρια

 

Πηγή: Τσιόδρας: Γιατί είπαμε τώρα «ναι» στην υποχρεωτική χρήση μάσκας – Τι είπε για σχολεία και μαθητές (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα