Τρόμος σε κινηματογράφο στο Παρίσι – «Αλλάχ Ακμπάρ» ακούστηκε, ενώ παιζόταν η ταινία Joker (video)

Πανικός προκλήθηκε το βράδυ της Τρίτης (29/10) σε κινηματογραφική αίθουσα του Παρισιού, όπου προβαλλόταν η ταινία Joker με άνδρα, που φώναξε «Αλλάχ Ακμπάρ», προκαλώντας τρόμο. Ο δράστης, αλγερινής καταγωγής, αρχικά ακινητοποιήθηκε από δύο θεατές και στη συνέχεια συνελήφθη

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο «BFMTV», ο συγκεκριμένος άνδρας σηκώθηκε κατά τη διάρκεια της βραδινής προβολής της αμερικανικής ταινίας, όταν η προβολή έφτανε προς το τέλος της. Πετάχτηκε από το κάθισμά του και φώναξε έξι φορές «είναι πολιτική!!!!», αναφερόμενος στο φιλμ.

Όταν οι θεατές του ζήτησαν να πάψει, τότε εκείνος φώναξε την γνωστή πλέον κραυγή «Αλλάχ Ακμπάρ», με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στην αίθουσα.

«Όλος ο κόσμος άρχισε να τρέχει» ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στην αίθουσα όπου προβαλλόταν η ταινία Joker, την ώρα του περιστατικού. «Ο φίλος μου με πήρε από το χέρι και τραπήκαμε σε φυγή. Προσπαθήσαμε να κρυφτούμε σε ένα ξενοδοχείο. Το πρώτο αρνήθηκε να μας δεχτεί, το δεύτερο όμως μας έκρυψε για μια στιγμή. Περιμέναμε λίγο. Είχαμε παραλύσει» συνέχισε η θαμώνας της κινηματογραφικής αίθουσας.

Δύο θεατές που βρίσκονταν στην κινηματογραφική αίθουσα όρμησαν και ακινητοποίησαν τον δράστη, που όπως αποδείχτηκε δεν ήταν οπλισμένος. Ο άνδρας στη συνέχεια διέφυγε σε παρακείμενο δρόμο. Εντοπίστηκε ωστόσο, από τους άνδρες της αστυνομίας και συνελήφθη.

Πρόκειται για έναν 34χρονο άνδρα αλγερινής καταγωγής που τέθηκε υπό παρακολούθηση με την κατηγορία της ενθάρρυνσης σε τρομοκρατική ενέργεια. Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες του κινηματογράφου άσκησαν μήνυση σε βάρος του για το περιστατικό την ώρα της προβολής της ταινίας Joker.

Υπενθυμίζεται ότι επίθεση σε τέμενος σημειώθηκε τη Δευτέρα (28/10) στη νοτιοδυτική Γαλλία με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δυο άνδρες και να νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Η Γαλλία είναι σε επιφυλακή, καθώς υπάρχουν φόβοι για επιθέσεις εκδίκησης μετά τον θάνατο του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Πηγή: Τρόμος σε κινηματογράφο στο Παρίσι – «Αλλάχ Ακμπάρ» ακούστηκε, ενώ παιζόταν η ταινία Joker (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα