«Τρόμος» και «φαρμάκι» στους Δημοκρατικούς για τον Μπέρνι Σάντερς – «Δεν τον συμπαθεί κανείς» ξεσπά η Χίλαρι

Ο Μπέρνι Σάντερς, ο γερουσιαστής από το Bερμόντ που φαίνεται να συσπειρώνει γύρω του νεολαία και εργαζόμενους με τρόπο που κανείς άλλους από τους «χλιαρούς» υποψήφιους των Δημοκρατικών δεν έχει καταφέρει, γίνεται στόχος των αντιπάλων του μέσα στο Δημοκρατικό κόμμα, ακόμα και από την αποτυχημένη πρώην υποψήφια για πρόεδρο Χίλαρι Κλίντον.

Η σύζυγος του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον επέκρινε την προεκλογική εκστρατεία του πρώην αντιπάλου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών Μπέρνι Σάντερς σε ένα νέο ντοκιμαντέρ στο οποίο δηλώνει ότι ως γερουσιαστής δεν κατάφερε πολλά διότι «κανείς δεν τον συμπαθούσε».

Η Κλίντον σχολίασε επίσης τη διαμάχη μεταξύ του Σάντερς και της αντιπάλου του για το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές του 2020 Ελίζαμπεθ Γουόρεν, καταγγέλλοντας ότι ο Σάντερς αποδεικνύεται ότι ακολουθεί ένα «μοτίβο» στον τρόπο που επιτίθεται στις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ αυτό θα προβληθεί το Σάββατο στο φεστιβάλ Σάντανς των ΗΠΑ και δείχνει ότι εξακολουθεί να υπάρχει αντιπαράθεση μεταξύ του Σάντερς και της Κλίντον. Οι υποστηρικτές της Χίλαρι τον κατηγορούν ότι αμαύρωσε την εικόνα της με τις επικρίσεις εναντίον της στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για να λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2016 κι έτσι βοήθησε τον Ρεπουμπλικάνο Ντόναλντ Τραμπ να εκλεγεί.

«Ήταν στο Κογκρέσο χρόνια. Τον στήριζε μόνο ένας γερουσιαστής. Δεν τον συμπαθεί κανείς, κανείς δεν θέλει να συνεργαστεί μαζί του, δεν κατάφερε τίποτα. Είναι πολιτικός καριέρας. Είναι όλα ανοησίες και αισθάνομαι άσχημα για τους ανθρώπους που τον πίστεψαν», λέει η Χίλαρι Κλίντον στο ντοκιμαντέρ.

Όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να έχει την ίδια άποψη για τον Σάντερς, η Κλίντον απάντησε «ναι».

Εξάλλου κατηγόρησε την προεκλογική του εκστρατεία ότι υιοθετεί μια κουλτούρα προσβολών και επιθέσεων.

«Θα πω όμως ότι δεν το κάνει μόνο εκείνος. Είναι η κουλτούρα γύρω του. Είναι η ηγετική του ομάδα, είναι οι πιο προβεβλημένοι υποστηρικτές του (…) και οι ανηλεείς επιθέσεις τους εναντίον πολλών από τους αντιπάλους του, κυρίως των γυναικών», τόνισε.

Στο Twitter αργότερα η Κλίντον ξεκαθάρισε πάντως ότι στις προεδρικές εκλογές θα στηρίξει οποιονδήποτε Δημοκρατικό τελικά λάβει το χρίσμα.

«Αλλά για να είμαστε σοβαροί, η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη χώρα μας και τον κόσμο είναι να φύγει ο Τραμπ και όπως έκανα πάντα, θα κάνω ό,τι χρειάζεται για να στηρίξω τον υποψήφιό μας», πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει σχετικά με το αν ο Σάντερς είπε στη Γουόρεν ότι μία γυναίκα δεν μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ, η Κλίντον δήλωσε ότι είχε 3 εκατομμύρια περισσότερες ψήφους από τον Αμερικανό πρόεδρο στις εκλογές του 2016.

Ωστόσο αμφότερα  σχόλια δεν ισχύουν, καθώς στην πρώτη περίπτωση ο γερουσιαστής παρουσίασε ένα βίντεο, προ 20ετιας, στο οποίο ένθερμα υποστήριζε τη σκέψη μιας γυναίκας προέδρου και στη δεύτερη η διαφορά μεταξύ Κλίντον και Τραμπ ήταν πολύ μικρότερη.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Πηγή: «Τρόμος» και «φαρμάκι» στους Δημοκρατικούς για τον Μπέρνι Σάντερς – «Δεν τον συμπαθεί κανείς» ξεσπά η Χίλαριaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα