Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: «Σαφάρι» ελέγχων σε καταστήματα – Πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Στους δρόμους βγήκαν οι «ράμπο» των ελεγκτικών αρχών προκειμένου να διαπιστώσουν εάν τα καταστήματα τηρούν τα υγειονομικά μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, μέχρι στιγμής έχουν γίνει έλεγχοι σε πάνω από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα 3.000 ευρώ για διάφορες παραβάσεις, ανάμεσά τους και η μη χρήση μάσκας από το προσωπικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με βασικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία του υγιούς ανταγωνισμού και την ορθή εφαρμογή των μέτρων για τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων και την αποτροπή καταστάσεων που θα ευνοούν τη διασπορά του SARS COV-2, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας σε στενή συνεργασία με την ΕΛΑΣ και το Υφυπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, υλοποιεί ένα οριζόντιο πρόγραμμα σαρωτικών ελέγχων στο σύνολο της επικρατείας.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή, 05.06.2020, μικτά κλιμάκια ελέγχου από Επιθεωρητές Ελεγκτές και Αστυνομικούς διενήργησαν, κατά τις βραδινές ώρες, ελέγχους ορθής εφαρμογής των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, σε ΚΥΕ που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Αθηναίων, το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Πατρέων.

Συνολικά ελέγχθηκαν περισσότερες από 55 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000€ για παραβάσεις όπως η μη χρήση μάσκας προστασίας από το προσωπικό.

Εφιστούμε την προσοχή στους πολίτες και τους επιχειρηματίες σχετικά με τον κίνδυνο αναζωπύρωσης εστιών διασποράς του SARS COV-2 και των ολέθριων συνεπειών ενός παρόμοιου ενδεχόμενου για τη δημόσια υγεία και την ανάκαμψη της οικονομίας. Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, στο σύνολο της επικράτειας, σε συνεργασία και με τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του Σ.ΕΠ.Ε.

 

Διαβάστε περισσότερα