Τραγούδι (και videoclip) «δυναμίτης» του Παύλου Παυλίδη για Ζακ Κωστόπουλο

Ένα καλλιτεχνικό αριστούργημα, φόρος τιμής στην lgbtq κοινότητα αλλά και ύμνος στη διαφορετικότητα, είναι το νέο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη προς τιμήν του Ζακ Κωστόπουλου.

Το «Ένα αλλιώτικο παιδάκι», που μιλά για τον δολοφονημένο Ζακ/Zackie αποτελεί μία πολύχρωμη, αλλά βαθιά συγκινητική σύμπραξη καλλιτεχνών και ακτιβιστών, οι οποίοι χορεύουν στους ψυχεδελικούς ήχους που συνέθεσαν ο Παύλος Παυλίδης και οι B-movies.

Οι στίχοι, οι κινήσεις, οι ματιές των συμμετεχόντων αποτελούν «μαχαίρι στην καρδιά» για τον άδικο θάνατο ενός ανθρώπου που δολοφονήθηκε μέρα μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ίδιος ο δημιουργός του, στα λίγα του λόγια για το τραγούδι ανέφερε: Λίγες μέρες μετά το θάνατο του Ζακ μου τηλεφώνησαν οι φίλοι του και με ρώτησαν αν θέλω να πω κάτι για το περιστατικό. Τους είπα ότι γράφω
ένα τραγούδι που μιλάει γι’ αυτό και ότι προτιμώ να εκφράσω έτσι τη λύπη μου και να πω την άποψη μου, και ότι αυτό μου φαίνεται πιο ουσιαστικό και χρήσιμο. Τους είπα επίσης ότι θέλω να τους συναντήσω και να μάθω από κοντά λεπτομέρειες για να έχω καλύτερη εικόνα. Κουβεντιάζοντας μαζί τους γεννήθηκε και η ιδέα αυτού του βιντεοκλιπ. Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο. Ήταν μοναδική εμπειρία για
μένα. Ελπίζω να πιάσει τόπο. Ευχαριστώ.

Για το πώς έφτιαξε αυτό το εκρηκτικό αποτέλεσμα, μίλησε και η σκηνοθέτριά του, Μαρίνα Δανέζη: Όταν ο Παύλος μου τηλεφώνησε και μου ζήτησε να συνεργαστούμε προκειμένου να δώσουμε «εικόνα» στο τραγούδι του, χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκα. Καταφέραμε να παρασύρουμε δεκάδες παλιούς και νέους φίλους στην περιπέτεια. Άφοβα, με ενθουσιασμό και αγάπη. Η επιθυμία μας είναι το βίντεο που δημιουργήθηκε από όλη αυτήν την ομάδα να αποτελέσει μια υπενθύμιση, να είναι ο δικός μας τρόπος να πάρουμε θέση, να ενώσουμε την φωνή μας με τους ανθρώπους του Ζακ, να απαιτήσουμε σεβασμό, ορατότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη. Καλή θέαση!

Διαβάστε περισσότερα