Τραγούδι για τον κορονοϊό έγραψε ο Bono των U2 – Αφιερωμένο σε γιατρούς, εμπνευσμένο από την Ιταλία (video)

Τραγούδι με τίτλο «Let Your Love Be Known», με θέμα τον κορονοϊό που πλήττει τη χώρα του Ιρλανδία αλλά και την Ευρώπη έγραψε ο Bono των U2, αντλώντας την έμπνευσή του από τους Ιταλούς που τραγουδούν στα μπαλκόνια τους εν μέσω καραντίνας.

Ο διάσημος τραγουδιστής αφιερώνει το τραγούδι στους γιατρούς, τις νοσοκόμες, τους φροντιστές στην πρώτη γραμμή, αλλά και «σε όποιον είναι σε δύσκολη θέση την ημέρα του Αγίου Πατρικίου και τραγουδάει ακόμη».

Ο Bono ανέφερε ότι έγραψε το «Let Your Love Be Known» μία ώρα πριν το δημοσιεύσει, ενώ στο βίντεο τον βλέπουμε να το τραγουδά παίζοντας πιάνο.

Οι στίχοι μιλούν για ένα έρημο Δουβλίνο, αλλά και για την απομόνωση και τον φόβο που προκαλεί η επιδημία του κορονοϊού.

Απευθυνόμενος στους Ιταλούς που τραγουδούν στα μπαλκόνια των σπιτιών τους, τραγουδάει: «Δεν μπορείτε να αγγίξετε, αλλά μπορείτε να τραγουδήσετε στις στέγες / να τραγουδήσετε με το τηλέφωνο / να τραγουδήσετε και να μου υποσχεθείτε ότι δεν θα σταματήσετε / τραγουδήστε και δεν θα είστε ποτέ μόνοι».

Ο Bono, δημοσίευσε το τραγούδι ανήμερα της Ημέρας του Αγίου Πατρικίου (17/3), του σημαντικότερου Προστάτη Αγίου της Ιρλανδίας, κι ενώ οι εορτασμοί ακυρώθηκαν τόσο στη χώρα, όσο και παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού.

Πηγή: Τραγούδι για τον κορονοϊό έγραψε ο Bono των U2 – Αφιερωμένο σε γιατρούς, εμπνευσμένο από την Ιταλία (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα