Το «VAR»… μπήκε στο Champions League, κάνει «πρεμιέρα» φέτος από τη φάση των «16»

Είναι επίσημο και το «VAR» θα… παίξει μπάλα από τη τρέχουσα σεζόν στο Champions League. Συγκεκριμένα, η UEFA έδωσε την Δευτέρα (3/12) τη συγκατάθεσή της για τη χρήση του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου μας από την αγωνιστική περίοδο που είναι σε εξέλιξη και συγκεκριμένα από τη φάση των «16».

Η επιτροπή της UEFA συνεδρίασε στην Ιρλανδία και το Δουβλίνο, όπου και πάρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση. Επίσης, αποφασίστηκε το «VAR» να χρησιμοποιηθεί στον τελικό του Europa League της σεζόν 2018-19 και στα τελικά του Nations League του 2019.

Όσον αφορά στην επόμενη σεζόν του Champions League, το «VAR» θα χρησιμοποιήσει από τη φάση των play off καθώς και στο Super Cup της επόμενης σεζόν.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, υποστήριξε μάλιστα κατά τη συνέλευση της επιτροπής της UEFA: «Είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε το “VAR” νωρίτερα απ’ ότι υπολογίζαμε και είμαστε σίγουροι ότι θα βοηθήσουν τις διοργανώσεις μας και θα προσφέρουν χρήσιμη βοήθεια στους διαιτητές μειώνοντας τα λάθη».

Να θυμίσουμε ότι πριν από περίπου δυο εβδομάδες είχε γίνει γνωστό ότι η UEFA θα εξετάσει το ενδεχόμενο άμεσης εφαρμογής του video assistant referees (VAR) για την φάση νοκ-αουτ του Champions League αυτή τη σεζόν, σύμφωνα με δηλώσεις, που είχε κάνει και ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Αλεξάντερ Τσεφερίν. Κάτι που τελικά συνέβη…

Διαβάστε περισσότερα