Το FBI τοποθέτησε κουμπί «πανικού» στο κρεβάτι του Καντέρ λόγω… Ερντογάν

Ο Ενές Καντέρ, που παίζει στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζεραποκλείστηκαν από τους τελικούς του NBA από τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – είναι στα… μαχαίρια με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν θα ήταν υπερβολή πως κινδυνεύει και η ζωή του.

Ο ίδιος αποκάλυψε, μάλιστα, πως οι πράκτορες του FBI έχουν τοποθετήσει μία συσκευή δίπλα στο κρεβάτι του, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης… «Εάν δεν αισθάνεστε άνετα με τίποτα, απλά πιέστε αυτό το κουμπί», του είπαν και πρόσθεσαν: «Αν ακούσετε κάτι που δεν σας αρέσει ή έχετε λόγο να πιστεύετε ότι υπάρχει μια απειλή, πιέστε το κουμπί και κάποιος θα είναι εδώ μέσα σε λίγα λεπτά».

Ο Καντέρ έχει καταθέσει όλες τις λεπτομέρειες στο FBI, μεταξύ της διαμάχης που υφίσταται με την Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι οι απειλές κατά της ζωής του αυξήθηκαν νωρίτερα αυτό το έτος, όταν ο ίδιος δεν ακολούθησε την αποστολή των Νικς σε αγώνα που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο Λονδίνο.

«Δικτατορία που επικρατεί στην Τουρκία από τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν», ισχυρίζεται ο άσος των Πόρτλαντ Μπλέζερς.

Να θυμίσουμε ότι ο 27χρονος έχει υποχρεωθεί να απουσιάσει από αγώνες του ΝΒΑ σε άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ, λόγω απειλών προς τη ζωή του, ενώ υπενθυμίζεται ότι την ημέρα που έμεινε ελεύθερος από τους Νιου Γιορκ Νικς και υπέγραψε με τους Μπλέιζερ, το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να συναντηθεί με πράκτορες του FBI στο Πόρτλαντ.

Συμπληρώθηκαν, μάλιστα, δύο χρόνια από την ημέρα που κρατήθηκε και αργότερα απελευθερώθηκε στη Ρουμανία, όταν η τουρκική πρεσβεία «ακύρωσε» το διαβατήριό του. Ο σέντερ των Μπλέιζερς, θεωρείται, άλλωστε, «καταζητούμενος» στην χώρα του, την Τουρκία, από την κριτική που ασκεί στην τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν, οι τελικοί του NBA στη Δύση δεν μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, λόγω της παρουσίας του Ενές Καντέρ.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν τούρκος εισαγγελέας ζήτησε τη φυλάκιση του σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς, Ενές Καντέρ, έως και τέσσερα χρόνια με την κατηγορία της προσβολής προς τον Πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, με κάθειρξη 15 ετών τιμωρήθηκε ο πατέρας του Ενές Καντέρ, Μεχμέτ, από δικαστήριο της Τουρκίας.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα