Το Altsantiri.gr στη συνέντευξη τύπου της παράστασης «Χτυποκάρδια στο θρανίο» (εικόνες)

Μία ανάσα πριν ανοίξει αυλαία η παράσταση «Χτυποκάρδια στο θρανίο» στο θέατρο Ήβη σε σκηνοθεσία Λάκη Λαζόπουλου οι συντελεστές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου και το Altsantiri.gr ήταν εκεί.

Ρεπορτάζ: Βάσω Λιόκαυτου

Ο Λάκης Λαζόπουλος «σύστησε» στους δημοσιογράφους τους πρωταγωνιστές οι οποίοι αναφέρθηκαν στους ήρωες που θα υποδυθούν και στη συνεργασία τους.

Ο σκηνοθέτης υπογράμμισε ότι δεν πείραξε κάτι από το αυτούσιο έργο του Αλέκου Σακελλάριου παρά μόνο επενέβη σε ένα σημείο δίνοντας μία δική του πινελιά. Συγκεκριμένα  στο κινηματογραφικό μέρος όπου βρίσκονται η Λίζα Πετροβασίλη με τον καθηγητή Λάβδα στο ζαχαραοπλαστείο όταν απέξω περνούν νέοι του σήμερα. Θέλοντας να ενώσει για λίγα δευτερόλεπτα το χθες με το σήμερα.

Το έργο είχε ανέβει στο θέατρο πριν γίνει ταινία σε μουσική Μίμη Πλέσσα ενώ στην κινηματογραφική ταινία η μουσική ήταν του Μάνου Χατζιδάκη που υπάρχει και στην τωρινή παράσταση.

Γιατί όμως η παράσταση ανεβαίνει με τη μουσική της ταινίας και όχι με αυτή της παράστασης του πρώτο ανεβάσματος;

Την απάντηση έδωσε  η σύζυγος του αείμνηστου Αλέκου Σακελλάριου, Τίνα η οποία εξήγησε ότι επέλεξαν να υπάρχει η μουσική του Μάνου Χατζιδάκη επειδή αυτό θα επέλεγε σήμερα αν ζούσε και ο Αλέκος Σακελλάριος και τόνισε ότι οι σχέσεις με τον Μίμη Πλέσσα ήταν πάντα άψογες.

Η Κατερίνα Γερονικολού θα υποδυθεί τη Λίζα Πετροβασίλη και ο Ορέστης Τζιόβας τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Τους γονείς της Λίζας θα υποδύονται η Νίκη Παλληκαράκη και ο Νίκος Γαλανός ενώ σε ρόλους έκπληξη θα δείτε τη Μάρω Κοντού και τον Κώστα Βουτσά. Και στον ρόλο της υπηρέτριας τη Σοφία Βογιατζάκη. 

Όσο για τυχόν σύγκριση των πρωταγωνιστών με τους ηθοποιούς της ταινίας η απάντηση ήταν: «Οι ρόλοι είναι για να παίζονται».

Η επίσημη πρεμιέρα θα γίνει στις 13 Νοεμβρίου μία σημαντική ημερομηνία καθώς ήταν τα γενέθλια του Αλέκου Σακελλάριου.

Οι πρωταγωνιστές είναι πανέτοιμοι να ανέβουν στη σκηνή υπό την καθοδήγηση του «καπετάνιου» τους όπως αποκαλούν, Λάκη Λαζόπουλο και αναμένεται να προσφέρουν στο φιλοθεάμον κοινό ώρες γέλιου και διασκέδασης!

Διαβάστε περισσότερα