Το φθινόπωρο… θα λείπει από την παρέλαση – Ποιο θα είναι το σκηνικό του καιρού

Το φθινόπωρο αργεί ακόμα από ό,τι φαίνεται. Έτσι, για τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου, θα επικρατήσει βελτίωση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με περιορισμένες ορατότητες το πρωί στα κεντρικά και βόρεια και τοπικές ομίχλες. Κατά τα άλλα προβλέπεται εξασθένηση των βορείων ανέμων, που τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο, θα πνέουν τοπικά μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με περιορισμένη ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, μποφόρ. με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις με τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή τοπικές ομίχλες τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Κατά τόπους προβλέπεται περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι βόρειοι άνεμοι τις πρωινές ώρες στο Αιγαίο, θα πνέουν τοπικά μέχρι 6 μποφόρ, ενώ αργότερα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 25 βαθμούς στα βόρεια, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 27 και στα νησιά του Αιγαίου τους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην μεσοπρόθεσμη τάση του καιρού προβλέπεται πλέον επάνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικές τιμές και υπάρχει τάση για βροχές από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά.

(Με πληροφορίες από meteo.gr)

Πηγή: Το φθινόπωρο… θα λείπει από την παρέλαση – Ποιο θα είναι το σκηνικό του καιρούaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα