Το Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου άνοιξε πυρ εναντίον σκάφους μεταναστών – Μία νεκρή και τρεις τραυματίες

Πυρ εναντίον σκάφους με μετανάστες στη Μεσόγειο άνοιξε το Πολεμικό Ναυτικό του Μαρόκου με αποτέλεσμα ένα άτομο να χάσει τη ζωή του.

Όπως υποστηρίζουν οι αρχές του Μαρόκου, το Βασιλικό Πολεμικό Ναυτικό άνοιξε πυρ τη Τρίτη εναντίον σκάφους που αρνούνταν να απαντήσει σε προειδοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, το Πολεμικό Ναυτικό «υποχρεώθηκε» να ανοίξει πυρ εναντίον ενός ταχύπλοου με ισχυρή μηχανή που κυβερνούσε ένας Ισπανός ο οποίος «αρνούνταν να υπακούσει» εντός των μαροκινών χωρικών υδάτων στα ανοικτά του Μντικ-Φνιντέκ (βόρειο Μαρόκο), ανακοίνωσαν οι αρχές διευκρινίζοντας πως τραυματίσθηκαν τέσσερις μετανάστες, μεταξύ των οποίων μια Μαροκινή που υπέκυψε στα τραύματά της.

Ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο είπε ότι οι μετανάστες ήταν ξαπλωμένοι στο σκάφος και δεν ήταν ορατοί από τους άνδρες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ο ισπανός κυβερνήτης του ταχύπλοου δεν τραυματίστηκε και συνελήφθη. Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση.

Από τις αρχές του έτους, περισσότεροι από 38.000 μετανάστες έχουν αφιχθεί δια θαλάσσης ή ξηράς στην Ισπανία, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Οι αρχές στο Μαρόκο ανέφεραν ότι στο ίδιο διάστημα έχουν αποτρέψει 54.000 απόπειρες παράτυπων μεταναστών να περάσουν τα σύνορα για να φτάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος. Από αυτούς τους επίδοξους μετανάστες οι 7.100 ήταν Μαροκινοί, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης στο Μαρόκο έχουν κατακλυστεί από βίντεο που δείχνουν νεαρούς Μαροκινούς να κατευθύνονται στην Ισπανία με φουσκωτά πλοιάρια.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα