Το «μυστικό» που αποκαλύφθηκε στις ελβετικές Άλπεις λόγω του καύσωνα (εικόνες)

Ο καύσωνας στάθηκε η αφορμή να αποκαλυφθεί μετά από 72 χρόνια ένα καλά κρυμμένο μυστικό κάτω από τόνους χιόνι.

Eνα στρατιωτικό μεταγωγικό του αμερικανικού στρατού εκτελούσε πτήση από την Αυστρία στην Ιταλία τον χειμώνα του 1946 έπεσε σε μεγάλη χιονοθύελλα τελικά συνετρίβη στον παγετώνα Gauli, στις ελβετικές Άλπεις.

Οι 12 επιβάτες του αεροσκάφους επέζησαν τελικά και παρά τις δύσκολες συνθήκες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν από ελβετούς στρατιώτες ύστερα από πέντε ημέρες. Τα συντρίμμια όμως του C-53 Skytrooper δεν βρέθηκαν και με την πάροδο των χρόνων το αεροσκάφος καλύφθηκε από τόνους χιόνι.

Εξαιτίας του θερμού χειμώνα που πέρασε, αλλά και των ιδιαίτερα υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού άρχισε να γίνεται η αποκάλυψη.

Με το λιώσιμο των πάγων εμφανίστηκε η διαλυμένη άτρακτος του στρατιωτικού αεροσκάφους καθώς και λογής αντικείμενα, όπως κουτάκια αναψυκτικού, κρεμάστρες και κουτάλια.

Μάλιστα ο ιδιοκτήτης τοπικού καταφυγίου είναι επιφορτισμένος με την παρακολούθηση του σημείου ώστε να μην γίνουν λεηλασίες. Όσον αφορά στο κουφάρι του αεροσκάφους το χαρακτήρισε ως ένα «υπέροχο θρύλο» που αποτελεί πλέον ατραξιόν της περιοχής.

Να σημειωθεί η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου τις τελευταίες εβδομάδες, καθιστώντας το συγκεκριμένο καλοκαίρι ένα από τα πιο θερμά και ξηρά στην Ελβετία, από τότε που ξεκίνησαν να κρατούνται τα αντίστοιχα μετεωρολογικά αρχεία, το 1864.

πηγή