Το γερμανικό πρακτορείο γράφει για το διάγγελμα Τσίπρα από την Ιθάκη

«Η Ελλάδα βίωσε από το 2010 μια Οδύσσεια», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε διάγγελμά του από το νησί της Ιθάκης που μετέδωσαν όλοι οι ελληνικοί τηλεοπτικοί σταθμοί, μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA). «Ο ελληνικός λαός αγωνίστηκε και τα κατάφερε. Σήμερα είναι η μέρα της λύτρωσης», είπε.

«Tη Δευτέρα, η Ελλάδα έφυγε από την ευρω-ομπρέλα προστασίας έπειτα από οκτώ χρόνια κρίσης. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, εφαρμόστηκαν τρία δανειακά προγράμματα συνολικού ύψους 289 δισεκατομμυρίων ευρώ και στη συνέχεια νέα προγράμματα λιτότητας και μεταρρυθμίσεων υπό την πίεση των εταίρων της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου».

«Το έλλειμμα του προϋπολογισμού, η οικονομική ανάπτυξη και η κατάσταση στην αγορά εργασίας έχουν βελτιωθεί. Αλλά το χρέος εξακολουθεί να είναι τεράστιο, αγγίζοντας περίπου το 180% του ΑΕΠ», τονίζει το Γερμανικό Πρακτορείο.

«Ο Τσίπρας μίλησε την Τρίτη στο νησί της Ιθάκης. Σε αυτό το νησί του Ιονίου Πελάγους, δυτικά της Ελλάδας, είχε αίσιο τέλος το μνημειώδες έπος της Οδύσσειας, με την επιστροφή του Οδυσσέα στην πατρίδα του, μετά από μια περιπλάνηση με δραματικά γεγονότα», σημειώνει το DPA .

πηγή