«Το Βιετνάμ, ως τόπος της συνόδου Τραμπ – Κιμ, δείχνει τη δυνατότητα να ξεπεραστεί η σύγκρουση»

«Η επιλογή του Βιετνάμ ως τόπος της δεύτερης συνόδου κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας αυτό τον μήνα, δείχνει τη δυνατότητα για μια υπέρβαση από την σύγκρουση και το διαχωρισμό προς μια ακμάζουσα συνεργασία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ρόμπερτ Παλαντίνο.

Στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Παλαντίνο τόνισε ότι ο ειδικός απεσταλμένος της Ουάσινγκτον για τη Βόρεια Κορέα, Στίβεν Μπίγκαν βρίσκεται στην Πιονγιάνγκ για την προετοιμασία της συνόδου στις 27 και 28 Φεβρουαρίου και επιδιώκει περαιτέρω πρόοδο σε δεσμεύσεις που έγιναν στην πρώτη συνάντηση μεταξύ του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και του βορειοκορεάτη ηγέτη, Κιμ Γιονγκ Ουν, στη Σιγκαπούρη τον Ιούνιο.

Αυτές οι δεσμεύσεις περιλαμβάνουν την πλήρη αποπυρηνικοποίηση, τον μετασχηματισμό των σχέσεων ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας και την οικοδόμηση ενός μόνιμου ειρηνευτικού μηχανισμού στην κορεατική χερσόνησο, είπε ο Παλαντίνο.

Παράλληλα, ο αμερικανός αξιωματούχος επανέλαβε ότι η ελάφρυνση των κυρώσεων που η Πιονγιάνγκ επιδιώκει, θα ακολουθήσει της αποπυρηνικοποίησης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters)

Διαβάστε περισσότερα