Τους 13 έφτασαν οι τραυματίες στη Λιόν – Για επίθεση μιλά ο Μακρόν

Στους 13 έφτασαν οι τραυματίες από την  έκρηξη ενός παγιδευμένου δέματος σε δρόμο στο κέντρο της Λιόν το απόγευμα της Παρασκευής 24 Μαΐου.

Το δέμα ή βαλίτσα, περιείχε βίδες και καρφιά, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές. Είχε τοποθετηθεί μπροστά από έναν φούρνο σε έναν εμπορικό πεζόδρομο, πολύ κοντά στην πλατεία Μπελκούρ, στην καρδιά της πόλης.

Ως ύποπτο για το δέμα η αστυνομία αναζητά ένα άνδρα ηλικίας 30 ετών, ετών, που κυκλοφορούσε με ένα μαύρο ποδήλατο και θεάθηκε κοντά στο σημείο της έκρηξης, ανέφερε μια πηγή που έχει γνώση των ερευνών. Ο δήμαρχος του 2ου διαμερίσματος, Ντενίς Μπρολικιέ, είπε ότι κάμερες ασφαλείας βιντεοσκόπησαν τον ύποπτο.

Μεταξύ των τραυματιών υπάρχει και ένα παιδί

Για επίθεση κάνει λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν πληροφορήθηκε την έκρηξη τη στιγμή που ετοιμαζόταν να ξεκινήσει μια ομιλία. Έκανε αμέσως λόγο για «επίθεση». «Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν νεκροί. Υπάρχουν τραυματίες και για αυτό θέλω προφανώς η σκέψη μου είναι με τους τραυματίες, με τις οικογένειές τους», είπε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ αποφάσισε να μεταβεί επί τόπου και ζήτησε να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στους δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ ακύρωσε τη συμμετοχή του στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση ενόψει των ευρωεκλογών της Κυριακής.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα