Τουρκική προπαγάνδα δίχως τέλος: Βίντεο με την πορεία του Oruc Reis και αναφορές στη… Γαλάζια Πατρίδα

Η τουρκική προπαγάνδα δεν έχει τέλος με… όνειρο τη «Γαλάζια Πατρίδα». Με βίντεο, η διπλωματία της γείτονος επιχειρεί να δείξει την πορεία του ερευνητικού σκάφους «Oruc Reis» εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Προωθώντας την προπαγάνδα περί «Γαλάζιας Πατρίδας», η Τουρκία προχώρησε σε ανάρτηση στο twitter θέλοντας να δείξει την ενεργό παρουσία της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στη σχετική ανάρτηση υπάρχει, μάλιστα, και μία λεζάντα στα τούρκικα, που μεταφράζεται ως εξής: «Εμπνευσμένοι από την ένδοξη ιστορία μας, την αγάπη, την εμπιστοσύνη και την προσευχή του ευγενούς έθνους μας, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατεύσουμε κάθε είδους δικαιώματα και συμφέροντα στην Γαλάζια Πατρίδα μας από τώρα μέχρι τέλους».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ υπογράμμισε πως «το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει “Oruc Reis” και έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της Τουρκίας». «Έχουμε την ικανότητα να προστατεύσουμε τη Γαλάζια Πατρίδα. Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία», ανέφερε, εκτός των άλλων.

Επίσης, τη Δευτέρα (10/08) το τουρκικό υπουργείο Άμυνας δημοσιεύει φωτογραφίες του Oruc Reis συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία.

Διαβάστε περισσότερα