Τη δράση της κυβέρνησης για ψηφιοποίηση της γεωργίας χαιρετίζει ο επίτροπος Χόγκαν

Η ψηφιοποίηση της γεωργίας στην Ελλάδα μπορεί να έχει μόνο κέρδη για τους συμμετέχοντες, επισημαίνει σε δήλωσή του ο Επίτροπος Γεωργίας Φιλ Χόγκαν, στο πλαίσιο έρευνας του Euractiv. Το εν λόγω πρόγραμμα εκπονείται από τα Υπουργεία Ψηφιακής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Η ψηφιοποίηση της γεωργίας και η γεωργία ακριβείας (σ.σ. η «ευφυής» γεωργία, οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του αγρότη και της παραγωγής) παρουσιάζουν τεράστια δυναμική για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας της ευρωπαϊκής αγροτικής παραγωγής, προσθέτοντας αξία και θέσεις απασχόλησης στον αγρο-διατροφικό τομέα», δήλωσε στο Euractiv ο ευρωπαίος Eπίτροπος.

Με τον Φιλ Χόγκαν να προσθέτει, «η απόφαση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης να εναγκαλισθεί αυτές τις δυνατότητες είναι πολύ συναρπαστική και καλωσορίζω την συνεργασία των Yπουργείων της κυβέρνησης, της πανεπιστημιακής κοινότητας και των αγροτών σε μία προσέγγιση που μόνο ένα επικερδές για όλους αποτέλεσμα μπορεί να φέρει σε όλους τους συμμετέχοντες».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα