Την αλληλεγγύη του προς τον ιταλικό λαό εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης (video)

Επιστολές συμπαθείας προς τον Πάπα της Ρώμης και τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας απέστειλε την Κυριακή (22/03) ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στις δυο επιστολές που απευθύνονται στο Πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο και τον Εξοχότατο Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, εξαίρει το πνεύμα αυτοθυσίας που επιδεικνύουν όσοι εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους ευγνωμονεί για τις εξαιρετικές και εξαντλητικές προσπάθειές τους να βοηθήσουν τους ασθενείς. Ταυτόχρονα, συλλυπείται τις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό.

Στην επιστολή του, ο Παναγιώτατος, επισημαίνει, ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής, οι προσευχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιάκοπες προς τον Κύριο και Λυτρωτή Ιησού Χριστό, για την θεραπεία των ασθενών, την ανάπαυση της ψυχής εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και την παρηγορία των συγγενών τους…

Υπενθυμίζεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο αναστέλλει όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις και τελετές, με συγκινητικό μήνυμα από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Την Παρασκευή (20/03) στο Φανάρι τελέστηκε Θεία Λειτουργία για τους Γ’ Χαιρετισμούς, φυσικά χωρίς κόσμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: Την αλληλεγγύη του προς τον ιταλικό λαό εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα