Τελικά ο Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες; – Τι αποκάλυψε ο ρώσος πρόεδρος

Απάντηση στο αν χρησιμοποιεί ή όχι σωσίες έδωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, αποκαλύπτοντας ότι του είχαν προσφέρει την ευκαιρία στις αρχές του 2000 για λόγους ασφαλείας αλλά την είχε απορρίψει. 

Σύμφωνα με το BBC, ο ρώσος πρόεδρος παραδέχθηκε στον δημοσιογράφο Andrei Vandenko, στη διάρκεια συνέντευξης για το πρακτορείο Russia’s Tass ότι η πρόταση για χρήση σωσία έγινε όταν η Ρωσία ήταν σε διαρκείς εχθροπραξίες με τσετσένους αυτονομιστές. 

Εκείνη την περίοδο, ο Πούτιν έκανε συχνά ταξίδια σε περιοχές της Τσετσενίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η σωματική του ακεραιότητα.

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου «Είστε αληθινός;», ο ρώσος πρόεδρος απάντησε καταφατικά και στη συνέχεια δήλωσε ότι έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις που του έχουν γίνει ανά διαστήματα να χρησιμοποιήσει σωσίες.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνιστά τον μακροβιότερο ηγέτη της Ρωσίας μετά τον Στάλιν, ο οποίος ηγήθηκε της Σοβιετικής Ένωσης για περισσότερο από δύο δεκαετίες. Και, μπορεί το 2024 η τέταρτη θητεία του να φτάνει στο τέλος της, ωστόσο πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι θα βρει τον τρόπο να παραμείνει ενεργός, είτε κατέχοντας έναν νέο ρόλο στην πολιτική σκηνή είτε «κινώντας τα νήματα» στο παρασκήνιο.

Πηγή: Τελικά ο Πούτιν χρησιμοποιεί σωσίες; – Τι αποκάλυψε ο ρώσος πρόεδροςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα