Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τα νησιά: Τι προβλέπεται για τεστ, κλίνες για κορονοϊό και αεροδιακομιδές (video)

Τα υγειονομικά πρωτόκολλα στα νησιά εν όψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου ήταν το θέμα της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 1η Ιουνίου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο τραπέζι τέθηκαν όλα τα θέματα, από τα τεστ μέχρι τις αεροδιακομιδές, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο που θα εφαρμοστεί ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των νησιωτών και να αντιμετωπιστεί εγκαίρως κάποιο κρούσμα κορονοϊού.

Το υγειονομικό πρωτόκολλο αφορά στα εξής:

Σχετικά με τα τεστ, σήμερα γίνονται 3.000-4.000 τεστ την μέρα, ενώ η μέγιστη δυνατότητα που μπορούμε να έχουμε τις επόμενες βδομάδες είναι ως και 8.000 τεστ την μέρα.

Αναφορικά με τις κλίνες Covid, σήμερα υπάρχει μια διαθεσιμότητα γύρω στις 469 κλίνες και το σχέδιο είναι αυτή η δυναμικότητα να φτάσει ως και πάνω από 650 κλίνες στα νησιά. Παράλληλα έχουν γίνει 650 προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Σήμερα στα νησιά υπάρχουν 13 μηχανήματα για μοριακό έλεγχο. Το σχέδιο για πάνω από 20 μηχανήματα σε 20 συγκεκριμένα σημεία.

Αναφορικά με τις αεροδιακομιδές αυτές θα αφορούν σοβαρά περιστατικά τα οποία θα μεταφέρονται μετά 1-2 μέρες στην ενδοχώρα.

Διαβάστε περισσότερα