«Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά»: Έκοψαν τη βασιλόπιτα και το φλουρί κέρδισε ο…

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν οι συντελεστές της παράστασης «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά» στο θέατρο Αλίκη.

Την παράσταση σκηνοθέτησε ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης που πρωταγωνιστεί στο έργο. Παίζουν επίσης οι: Τάσος Παλαντζίδης, Αριέττα Μουτούση, Δανάη Μπάρκα, Λευτέρης Βασιλάκης,  Σταύρος Ράγιας, Παντελής Καλογεράκης.

Η υπόθεση της παράστασης έχει να κάνει με έναν αλαζόνα Βασιλιά, γεμάτο έπαρση και εγωισμό που ενδιαφέρεται μόνο να φορά κάθε μέρα καινούργια, ακριβά και εντυπωσιακά ρούχα. Μια βασίλισσα που κυνηγάει ένα αστέρι για να το κάνει δικό της και καταλήγει… σ’ ένα πηγάδι χωρίς πάτο. Μια πριγκίπισσα στο δικό της κόσμο, ανεπίδεκτη μαθήσεως στα… μαγικά και στην πραγματικότητα.

Τάσος Παλαντζίδης-Αριέττα Μουτούση

Έναν απατεώνα που βρίσκει την ευκαιρία στην κυριολεξία, να πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες στο βασιλιά. Το γιο του απατεώνα, που θέλει να ξεφύγει αλλά δεν ξέρει πώς. Και φυσικά αυλικούς, υπουργούς και κόλακες της Εξουσίας που συνήθισαν να λένε μόνο «ναι» στο βασιλιά, για να μπορούν να υπάρχουν δίπλα του.

Δανάη Μπάρκα-Χρήστος Χατζηπαναγιώτης

Το μπέρδεμα όλων αυτών σε μια ιστορία με δράση, χιούμορ και πολλά ευτράπελα αναλαμβάνει να λύσει η πραγματικότητα με τη συμμετοχή των ίδιων των θεατών. Και μπορεί μεν να ακούγεται αλλόκοτη, αλλά όπως συμβαίνει πάντα στις μαγικές ιστορίες, αν αλλάξουμε πρόσωπα και εποχές, κολλάει μια χαρά και στο σήμερα.

Όλοι μαζί συγκεντρώθηκαν για να κόψουν τη βασιλόπιτα και το φλουρί κέρδισε ο Τάσος Παλαντζίδης.

Τάσος Παλαντζίδης

.Μπάρκα-Χατζηπαναγιώτης-Καρασούλος-Μουτσούση
Βασιλάκης-Μπάρκα-Ράγιας-Καλογεράκης
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης-Τάσος Παλαντζίδης

Πηγή: «Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά»: Έκοψαν τη βασιλόπιτα και το φλουρί κέρδισε ο…altsantiri

Διαβάστε περισσότερα