Τα γερμανικά ΜΜΕ «αποθεώνουν» τον Γιώργο Λάνθιμο για τη νέα του ταινία

Τα γερμανικά ΜΜΕ αποθεώνουν τον Γιώργο Λάνθιμο για τη νέα του ταινία «Ο θάνατος του ιερού ελαφιού».

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στη Γερμανία και η  εφημερίδα Tageszeitung έγραψε κριτική για την ταινία και για τον έλληνα σκηνοθέτη.

«Πολύ ψυχαγωγικό παρά την τραγικότητα του θέματος και των διαφόρων στοιχείων τρόμου. Ο έλληνας σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος δημιουργεί με το υβριδικό του θρίλερ “Ο θάνατος του ιερού ελαφιού” μια πρωτότυπη ταινία χάρη στις ειρωνικές υπερβολές. Πώς να περιγράψει κανείς την αναμφισβήτητα μεγάλη γοητεία των ταινιών του Έλληνα Γιώργου Λάνθιμου; Ίσως κάπως έτσι: είναι σαν να παρασύρεσαι σε ένα υπόγειο βασανιστηρίων όπου ξαφνικά κλείνει η πόρτα πίσω σου. Και βρίσκεσαι εκεί, τρομαγμένος και γοητευμένος ταυτόχρονα να αναρωτιέσαι: τι γίνεται εδώ;».

Ο Γιώργος Λάνθιμος με τη σειρά του παραχώρησε συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα  Die Welt: «Δεν θέλω να περάσω κανένα μήνυμα. Παρουσιάζω το έργο στον κόσμο και μετά ο θεατής μπορεί να το καταναλώσει ή να το ερμηνεύσει ή να το αγαπήσει ή να το μισήσει. Δεν μπορώ να προβώ σε αυτοανάλυση (…) η αμφισημία προετοιμάζει τον θεατή για περισσότερη σκέψη. Ναι, εάν με αναγκάσει κανείς, θα μπορούσα να δώσω μια ερμηνεία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνη του θεατή».

πηγή