Ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρία άτομα για την επίθεση στον Μπουτάρη – Ο ένας είναι εν ενεργεία αστυνομικός

  • Πρόκειται για τρεις Έλληνες, 43, 57 και 44 ετών, οι οποίοι βαρύνονται με τα αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης
  • Ο ένας εκ των τριών, συγκεκριμένα ο 44χρονος, είναι αστυνομικός εν ενεργεία
  • Με ποινές 14 και 21 μηνών καταδικάστηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι που είχαν συλληφθεί

Ακόμη τρία άτομα ταυτοποιήθηκαν από τις αρχές σήμερα, για τη φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο κατά τις εκδηλώσεις μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

Πρόκειται για έναν αστυνομικό, 44 ετών και άλλους δύο, ηλικίας 43 και 57 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, η οποία θα αποσταλεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Συνολικά για την επίθεση έχουν ταυτοποιηθεί οκτώ άτομα.

Ταυτοποιήθηκε και ο πατέρας που επιτέθηκε κρατώντας το παιδί του στην αγκαλιά

Παράλληλα, αργά το βράδυ της Τετάρτης ταυτοποιήθηκε ο άνδρας που φέρεται να έβρισε και να έφτυσε τον Μπουτάρη, την ώρα που κρατούσε στα χέρια του το ανήλικο παιδί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι 41 ετών και είναι το τέταρτο κατά σειρά άτομο που ενεπλάκη στα επεισόδια. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης και εξύβριση.

Καταδικάστηκαν οι τρεις συλληφθέντες

Επίσης, με ποινές 14 και 21 μηνών καταδίκασε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, κατά περίπτωση, τους τρεις κατηγορούμενους που είχαν συλληφθεί.

Συγκεκριμένα, η ποινή των 14 μηνών επιβλήθηκε στον έναν από τους δύο 20χρονους σπουδαστές και στον 36χρονο ομογενή, ενώ αυτή των 21 μηνών στον δεύτερο 20χρονο. Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους τρεις κατηγορούμενους, απορρίπτοντας ακόμη και την ελαφρυντική περίσταση της μετεφηβικής ηλικίας, την οποία εισηγήθηκε η εισαγγελέας της έδρας για τους δύο σπουδαστές.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, η ποινή ανεστάλη επί 3ετία για τους δύο 20χρονους και μετά την έφεση που άσκησαν αφέθηκαν ελεύθεροι. Αντίθετα, για τον 36χρονο, που αναμένεται να δικαστεί αύριο, Πέμπτη και για τη διάρρηξη του κρεοπωλείου που φέρεται να διέπραξε λίγες ώρες μετά τα γεγονότα του Λευκού Πύργου, αποφασίστηκε η ποινή να μετατραπεί προς 5 ευρώ ημερησίως, καθώς, λόγω βεβαρημένου ποινικού μητρώου, δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αναστολής. Αυτό σημαίνει, ότι ο κατηγορούμενος θα αφεθεί ελεύθερος εφόσον καταβάλει το χρηματικό ποσό που αναλογεί στην εις βάρος του επιβληθείσα ποινή.

Οι τρεις κατηγορούμενοι κάθισαν στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης και της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς (για τις ζημιές στο αυτοκίνητο που μετέφερε τον κ. Μπουτάρη), ενώ ο 20χρονος, που τιμωρήθηκε με τη μεγαλύτερη ποινή, αντιμετώπιζε, επιπλέον, το αδίκημα της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

πηγή