Τίτλοι τέλους για τη Μέρκελ – «Αυτή είναι η τελευταία μου θητεία» (εικόνες – video)

  • Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία μετά τις εκλογές στην Έσση
  • Το CDU εξασφάλισε ποσοστό 28%
  • Η Μέρκελ χαρακτήρισε απογοητευτικά τα αποτελέσματα και ανέλαβε την πολιτική ευθύνη

Την απόφασή της να μην διεκδικήσει εκ νέου την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) αλλά ούτε και μια 5η θητεία στην καγκελαρία μετά το πέρας της θητείας της, επιβεβαίωσε η Άγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει νωρίτερα σε στελέχη του κόμματός της.

«Πρώτον στο επόμενο συνέδριο του CDU τον Δεκέμβριο στο Αμβούργο, δεν θα είμαι ξανά υποψήφια για τη θέση του προέδρου», δήλωσε προς τους δημοσιογράφους και πρόσθεσε: «Δεύτερον, αυτή η τέταρτη θητεία είναι η τελευταία μου ως καγκελαρίου. Στις εκλογές του 2012 δεν θα είμαι ξανά υποψήφια ούτε για την Καγκελαρία ούτε για τη Βουλή και δεν θα διεκδικήσω άλλες πολιτικές θέσεις», είπε η κυρία Μέρκελ που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τα αποτελέσματα των εκλογών στα κρατίδια της Έσσης και της Βαυαρίας.

Η Μέρκελ χαρακτήρισε απογοητευτικά τα αποτελέσματα στα δύο κρατίδια και σημείωσε ότι μετά από τις επιδόσεις του CDU στην Έσση και τη Βαυαρία αλλά και τις ενδοκυβερνητικές διαφωνίες, «δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με τη λογική ‘business as usual’».

Αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για τα αποτελέσματα, ανέφερε ότι αυτά συνιστούν σημείο καμπής για τον κυβερνητικό συνασπισμό, καθώς η κυβέρνησή της, όπως είπε, έχει χάσει αξιοπιστία.

Διαβάστε περισσότερα