Τέσσερα μέτρα από τον Μητσοτάκη: Περισσότερες δόσεις για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ

Σε νέες εξαγγελίες για την οικονομία προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού».

Τέσσερα μέτρα στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κρίσης από τον κορονοϊό

  • Πρώτον, το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» ενισχύεται με ακόμα 190 εκατ. ευρώ και μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% εργοδοτικών εισφορών και αν χρειαστεί αυτή η επιδότηση θα επεκταθεί για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
  • Δεύτερον, θεσπίζονται ευνοϊκοί όροι για την εξόφληση εκκρεμών φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών. Οι οφειλές Μαρτίου-Σεπτεμβρίου, που έχουν ανασταλεί, θα αποτελέσουν ξεχωριστό σύνολο, που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή σε 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου από το 2021.
  • Τρίτον, αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ. Τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να εκπληρώνουν τις φετινές υποχρεώσεις τους σε 8 μηνιαίες αντί των 3 διμηνιαίων δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντί των 6 και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί των 5.
  • Τέταρτον, επιβραβεύονται οι συνεπείς φορολογούμενοι: Όσοι αποπληρώσουν εφάπαξ τις φετινές υποχρεώσεις, θα έχουν άμεση έκπτωση φόρου σε ποσοστό 2%.

Διαβάστε περισσότερα