Τένις: Απίστευτο σκηνικό στο US Open, ο διαιτητής έγινε… προπονητής του Νικ Κύργιου (εικόνες – video)

Στην ιστορία του παγκόσμιου τένις θα μείνει η 4η ημέρα του διεθνούς τουρνουά US Open 2018, που διεξάγεται στις ΗΠΑ. Στο 17ο κορτ της διοργάνωσης και στον αγώνα του ομογενή από την Αυστραλία, Νικ Κύργιου (Νο 30 στην παγκόσμια κατάταξη) με τον Πιερ Ιγκ Ερμπέρ (Νο 75), ο διαιτητής έγινε για λίγο… προπονητής του πρώτου.

Συγκεκριμένα, ο γάλλος τενίστας έχει πάρει το πρώτο σετ με 6-4 και προηγείται στο δεύτερο με 3-0 γκέιμ. Και κάπου εκεί, σε ένα από τα διαλείμματα της αναμέτρησης, συμβαίνει κάτι καινοφανές για το παγκόσμιο τένις.

Ο διαιτητής του αγώνα, Μοχάμεντ Λαχιανί, αφήνει την καρέκλα του και κατεβαίνει στο σημείο όπου ξεκουράζεται ο Κύργιος. Και ακούγεται να του λέει: «Θέλω να σε βοηθήσω. Είσαι κάτι εκπληκτικό γι΄ αυτό το άθλημα. Δεν είσαι εσύ, το ξέρω (σ.σ. εννοώντας την απόδοση του στον αγώνα)».

Δύο ώρες αργότερα, ο ιδιόρρυθμος Κύργιος, βγαίνει θριαμβευτής από το κορτ, καθώς ανέτρεψε τα δεδομένα, πήρε την νίκη με 4-6, 7-6 (8/6) 6-3, 6-0 και ετοιμάζεται ν΄ αντιμετωπίσει τον ελβετό, Ρότζερ Φέντερερ για την συνέχεια του τουρνουά.

Και παρά το γεγονός πως ο Κύργιος ισχυρίσθηκε ότι το συγκεκριμένο συμβάν δεν είχε καμμία σημασία, η αντίδραση του Ερμπέρ, ήταν λογική και αναμενόμενη: «Δεν ήταν ο ρόλος του, δεν είναι προπονητής. Είναι διαιτητής και δεν χρειάζεται να κατεβεί από την καρέκλα του. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι θα συνέβαινε εάν ο Μοχάμεντ δεν άφηνε από την καρέκλα του και δεν του μιλούσε. Το μόνο που μπορώ να πω, είναι ότι μετά από το συμβάν, ο Κύργιος μεταμορφώθηκε»…

Όσον αφορά στους διοργανωτές, απέδωσαν την κίνηση του διαιτητή, στο ενδιαφέρον του για την υγεία του Κύργιου και την ενδεχόμενη ανάγκη για ιατρική βοήθεια, στάση που προκάλεσε τον εκνευρισμό του Ερμπέρ, όπως αποτυπώνεται στο Twitter του γάλλου τενίστα: «Μας θεωρούν ανόητους, κάνοντάς μας να πιστεύουμε ότι ο διαιτητής δεν ξεπέρασε απολύτως τις αρμοδιότητες του».

Φυσικά, απαθής δεν θα μπορούσε να μείνει και ο Ρότζερ Φέντερερ, επόμενος αντίπαλος του Κύργιου. «Ο ρόλος του διαιτητή δεν είναι να κατέβει από την καρέκλα. Δεν μπορείς να μιλάς έτσι. Δεν ξέρω τι ειπώθηκε, δεν με νοιάζει. Έμεινε εκεί πολλή ώρα. Ήταν μία συζήτηση και οι κουβέντες αλλάζουν την διάθεση. Για τον λόγο αυτό δεν πρόκειται να ξανασυμβεί και το ξέρουν όλοι».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή