Τέλος στη μεγάλη κινητοποίηση των λιμενεργατών – Ανεστάλη η απεργία

Αναστολή της μεγάλης απεργιακής κινητοποίησης αποφάσισε το απόγευμα της Πέμπτης η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ, μετά από την απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά που έκρινε παράνομη τη σημερινή 24ωρη απεργία τους αλλά όχι καταχρηστική.

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών για τους λιμενεργάτες, που την Πέμπτη συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Προσφυγή εναντίον της απεργιακής κινητοποίησης είχε καταθέσει η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αιτιολογικό της απόφασης του δικαστηρίου στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η Ένωση Λιμενεργατών του ΟΛΠ δεν είχε προειδοποιήσει ένα 24ωρο πριν με εξώδικο τη διοίκηση του οργανισμού για τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων.

Όσον αφορά την προσφυγή που είχαν καταθέσει στο Πρωτοδικείο Πειραιά εταιρείες διαχείρισης εργαζόμενων για λογαριασμό του ΣΕΠ, εναντίον της απεργίας που είχε κηρύξει η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ, η απόφαση αναμένεται αύριο το πρωί της Παρασκευή 01/06.

Οι εργαζόμενοι συνεδριάζουν σε ανοιχτή συγκέντρωση έξω από το ΣΕΠ αυτή την ώρα προκειμένου να καθαρίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Αύριο θα συνεδριάσουν οι εργαζόμενοι της διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά, στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της ΣΕΠ, προκειμένου να επαναεκτιμήσουν την κατάσταση αναφορικά με τη συνέχιση ή όχι των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και αφού τους επιδοθεί και επίσημα η απόφαση του πρωτοδικείου Πειραιά. Οι εργαζόμενοι συνεχίσουν την περιφρούρηση της απεργίας τους ενώ προσφυγή είχαν καταθέσει οι εταιρείες διαχείρισης εργαζόμενων για λογαριασμό του ΣΕΠ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

πηγή