Τέλος επίσημα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ο Ρικ Πιτίνο – «Θα είναι παντοτινός φίλος»

Ο Ρικ Πιτίνο δεν ανήκει επίσημα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, καθώς οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας τους. Οι δύο πλευρές έλυσαν με κοινή συναίνεση την συνεργασία τους, με το «τριφύλλι» να εύχεται στον αμερικανό κόουτς τα… καλύτερα για τη συνέχεια…

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος προπονητής επέστρεψε στην πατρίδα του, αφού θα προπονεί από δω και στο εξής το Κολέγιο IONA, αν και είχε συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ μέχρι και το 2021. Οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν τον αμερικανό τεχνικό και τον ευχαρίστησαν για όλα, αναφέροντας: «Θα είναι παντοτινός φίλος». «Δεν μπορώ να αγαπήσω περισσότερο ομάδα», είπε ο ίδιος.

Ο Ρικ Πιτίνο έφυγε από την Ελλάδα, όταν διεκόπη η Eurolegue λόγω του κορονοϊού, αλλά οι επαφές του με τους ανθρώπους του συγκεκριμένου κολέγιο είχαν προηγηθεί. Έτσι, θα προπονήσει ξανά στο NCAA. Απομένει να δούμε τι θα γίνει τώρα με την Εθνική ομάδα και την ΕΟΚ.

Η ανακοίνωση του «τριφυλλιού» αναφέρει:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον Ρικ Πιτίνο.

Η παρουσία του κ. Πιτίνο στην οικογένεια του Παναθηναϊκού αποτέλεσε, αποτελεί και θα αποτελεί τεράστια Τιμή για τον Σύλλογο μας και την Ιστορία του. Ο σπουδαίος προπονητής και άνθρωπος, τίμησε το τριφύλλι και απέδειξε ότι μόνο τυχαία δεν είναι η πορεία του στο Παγκόσμιο Μπάσκετ και φυσικά το γεγονός ότι αποτελεί μέλος του Hall Of Fame.

Κάθε λεπτό της συνεργασίας μας με τον κ. Πιτίνο ήταν εξαιρετικά διδακτικό για όλα τα μέλη της ομάδας και οι γνώσεις που μας μετέδωσε ο Αμερικανός προπονητής, αποτελούν τεράστια παρακαταθήκη για το παρόν και το μέλλον της ομάδας μας.

Κάθε προπόνηση, κάθε αγώνας, κάθε συζήτηση μαζί του ήταν μάθημα για όλους μας. Και όχι μόνο για το μπάσκετ αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επιστροφή του στις ΗΠΑ, ώστε να είναι κοντά στην οικογένεια του στις δύσκολες στιγμές που περνάει ολόκληρη η ανθρωπότητα, συνδυάστηκε με την επιστροφή του στο φυσικό του χώρο: Το Πρωτάθλημα του NCAA.

Του ευχόμαστε δε, η επιστροφή του εκεί με το Κολλέγιο IONA, να συνδυαστεί και με την κατάκτηση της κορυφής. Ο κ. Πιτίνο είναι πια ένας από εμάς. Ένας παντοτινός φίλος του Παναθηναϊκού. Κι αυτό αποτελεί τεράστιο κέρδος για τον Σύλλογο.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς τον εκπρόσωπο του κ. Πιτίνο, κ. Άγγελο Κοτταρίδη, για την τεράστια συμβολή του στην έλευση, αλλά και συνολικά στην υπόθεση Πιτίνο».

Πηγή: Τέλος επίσημα από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ο Ρικ Πιτίνο – «Θα είναι παντοτινός φίλος»altsantiri

Διαβάστε περισσότερα