Σώοι οι μετανάστες που είχαν μπει σε τροπικό δάσος με κροκόδειλους και φίδια στην Αυστραλία

Σώοι και ασφαλείς εντοπίσθηκαν όλοι οι παράνομοι μετανάστες που επέβαιναν σε βιετναμέζικο πλοίο το οποίο προσάραξε στη βόρεια Αυστραλία, σε μία περιοχή γεμάτη κροκόδειλους και φίδια, αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας και αναμεταδίδει το γαλλικό πρακτορείο.

Κάτοικοι της περιοχής είχαν δηλώσει ότι οι επιβαίνοντες του πλοίου εξαφανίσθηκαν μέσα στο τροπικό δάσος κοντά στο ποταμό Ντεντρί, βόρεια της Πολιτείας του Κουίνσλαντ. Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Αυστραλίας το σκάφος κατευθυνόταν στην περιοχή Noah Beach, προκειμένου να λάβει οδηγίες από άλλα μέλη μίας οργάνωσης λαθρεμπορίου κοντά στο Σίδνεϊ.

Μέχρι στιγμής η ακτοφυλακή που περιπολεί τα θαλάσσια σύνορα δεν έχει επιβεβαιώσει ότι έχουν βρεθεί όλοι οι επιβαίνοντες στο σκάφος. Τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Πίτερ Ντούτον επισήμανε ότι το σκάφος το οποίο βρέθηκε μισοβυθισμένο, ερχόταν από το Βιετνάμ και πρόκειται για το πρώτο σκάφος με αιτούντες άσυλο που κατάφερε να προσεγγίσει το έδαφος της Αυστραλίας από το 2014. Κατέστησε επίσης σαφές οτι οι επιβαίνοντες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παραμείνουν στην Αυστραλία.

Η Αυστραλία έχει προκαλέσει την οργή πολλών διεθνών οργανισμών ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαιτίας της μεταναστευτικής πολιτικής που εφαρμόζει, που την κατηγορούν οτι παρότι πλούσια χώρα γυρίζει τη πλάτη σε ευάλωτους ανθρώπους. Οι αρχές της χώρας απαγορεύουν ρητά την είσοδο στην Αυστραλία στους αιτούντες άσυλο, ακόμα σε αυτούς που πραγματικά το δικαιούνται. Η κυβέρνηση το μόνο που τους παράσχει είναι η δυνατότητα να εγκατασταθούν σε άλλη χώρα ή να γυρίσουν στην πατρίδα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα προσωρινά κέντρα κράτησης σημειώνονται κρούσματα κατάχρησης εξουσίας από τις αρχές, περιπτώσεις κατάθλιψης, ακόμα και αυτοκτονίες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

πηγή