Σύψας: Τα 36 ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων – «Αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας» (video)

Για τον χαμηλό μέσο όρο ηλικίας των κρουσμάτων κορονοϊού των τελευταίων ημερών αλλά και την εμφάνιση κρουσμάτων σε γηροκομεία, μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας.

Το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «ο ιός χτυπάει την πόρτα των γηροκομείων», προσθέτοντας ότι «την ανεύθυνη συμπεριφορά κάποιων την πληρώνουν αυτοί που δεν φταίνε και είναι οι ηλικιωμένοι».

Παράλληλα υποστήριξε ότι ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 36 έτη, προσθέτοντας ότι «είναι νέοι άνθρωποι που αδιαφορούν για τα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που έχουμε προτείνει και λέμε συνέχεια».

Έκανε λόγο, επίσης, για πανδημία της παραπληροφόρησης, λέγοντας πως είναι το ίδιο επικίνδυνη με την ίδια την πανδημία ενώ έκανε έκκληση στους νέους να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους σημειώνοντας πως «ο ιός είναι εδώ και σκοτώνει».

Ακόμη πρόσθεσε ότι πως σε πολλούς τουριστικούς προορισμούς υπάρχει μια ευρεία διασπορά, ενώ για τους παραθεριστές ανέφερε πως μετά τις διακοπές απαιτείται αυτοπεριορισμός επτά ημερών και απόσταση από τους ηλικιωμένους.

Διαβάστε περισσότερα