Σύψας για κορονοϊό: Ίσως και με 50 καλεσμένους οι γάμοι – Να μη γίνουν λιτανείες τον Δεκαπενταύγουστο (video)

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί και άλλο ο αριθμός των καλεσμένων σε γάμους και βαπτίσεις, στους 50 ή και λιγότερο από 100 που είναι σήμερα, άφησε ο Νίκος Σύψας, καθηγητής και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρότεινε στους νεόνυμφους να αφήσουν το πάρτι για τα βαφτίσια, τονίζοντας πως η επιτροπή εξετάζει την περαιτέρω μείωση στο όριο των παρευρισκόμενων μετά τους δύο γάμους σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη που εξελίχθηκαν σε «εστίες» μετάδοσης.

Να μην γίνουν λιτανείες στις 15 Αυγούστου

Ο καθηγητής τόνισε ότι κατά τον φετινό δεκαπενταύγουστο δεν θα πρέπει να γίνουν λιτανείες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η εκκλησία θα κάνει για άλλη μια φορά το καθήκον της και δεν θα επιτρέψει λιτανείες και συνωστισμούς.

Τι είπε για το δεύτερο κύμα

Αναφορικά με το δεύτερο κύμα του ιού, είπε πως αυτό σηματοδοτείται από τις αυξήσεις σε εισαγωγές στις ΜΕΘ, τις διασωληνώσεις και τους θανάτους. «Αυτή τη στιγμή ευτυχώς δεν είμαστε εκεί πέρα. Έχουμε μόνο μια μεγάλη επιβάρυνση της επιδημίας αφορά κυρίως νέα άτομα», τόνισε και πρόσθεσε ότι δυστυχώς εισερχόμαστε σε μια περίοδο δύσκολη, με μετακίνηση πληθυσμού από τα αστικά κέντρα προς τους τουριστικούς προορισμούς.

«Προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα μέσα στον Αύγουστο», οι πολίτες πρέπει να πειστούν και να κάνουν το σωστό και να τηρήσουν τα μέτρα όπως και τον Μάρτιο, τόνισε ο καθηγητής.

Διαβάστε περισσότερα