Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον κορονοϊό – Τι αποφασίστηκε

Τα σχέδια πρόληψης και αντιμετώπισης που έχουν καταρτίσει οι διαχειριστές των ενεργειακών υποδομών της χώρας για τον κορονοϊό, ήταν το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε απόψε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ ενημερώθηκε για τα σχέδια που έχουν καταρτίσει οι διαχειριστές των δικτύων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου καθώς και η ΔΕΗ, χρησιμοποιώντας εναλλακτικά σενάρια για την εξέλιξη του κορονοϊού.

Παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες που έχουν ήδη αναληφθεί από τις διοικήσεις των εταιρειών για την ενημέρωση των εργαζομένων τους, τα μέτρα πρόληψης καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που τυχόν απαιτηθούν σε περίπτωση όξυνσης του φαινομένου. Συμφωνήθηκε να υπάρχει συνεχής επικοινωνία του υπουργείου με τις εταιρείες, και γι’ αυτό ορίστηκε στέλεχος του ΥΠΕΝ ως σημείο επαφής.

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τις διοικήσεις της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ του ΔΕΣΦΑ και της ΔΕΠΑ για να αξιολογήσουμε εγκαίρως την κατάσταση, να ενημερωθούμε για τα επιχειρησιακά τους σχέδια, να συντονίσουμε τις επόμενες ενέργειές μας και να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές. Είμαστε σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό και να διασφαλίσουμε την αδιάλειπτη λειτουργία των κρίσιμων υποδομών το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η λοιμωξιολόγος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Έλενα Μαλτέζου, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ Nicola Battilana, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ Μάνος Μανουσάκης και ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης και Διαχείρισης Δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ, Ηρακλής Μενεγάτος.

(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πηγή: Σύσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον κορονοϊό – Τι αποφασίστηκεaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα