Σωματείο δημιουργών τραγουδιών για τα μέτρα στήριξης: Και επισήμως αφανισμός στιχουργών – συνθετών

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τον καλλιτεχνικό κόσμο για τα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων στα θεάματα, που εξήγγειλε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Ο Σύλλογος Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδος «ΑΣΜΑ 450+», που αποτελεί το σωματείο δημιουργών τραγουδιών σχολίασε με τη φράση: «Και επισήμως αφανισμός στιχουργών και συνθετών». Και αναφέρει: «Θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα πάρει στα χέρια της την ευθύνη του επίσημου θανάτου ενός κερδοφόρου, φορολογούμενου και απολύτως ορατού στην οικονομία κλάδου: του κλάδου των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού».

Οι δημιουργοί διαπιστώνουν ότι η κα Μενδώνη δεν τους συμπεριέλαβε στα νέα μέτρα, κάνοντας λόγο μόνο για την καταπολέμηση της πειρατείας.

«Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι πως χωρίς στήριξη – επιδότηση ή έστω δανειοδότηση των οργανισμών δικαιωμάτων – θα γίνουν όλα τα Sites, όλα τα κανάλια, όλοι οι σταθμοί πειρατικοί, πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρχει κανείς οργανισμός στην αγορά να μας προστατέψει», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωσή τους.

«Δεδομένου πως και η αρχή των συναυλιών ανακοινώθηκε χωρίς καμιά φορολογική ελάφρυνση, άρα επί της ουσίας δεν είναι εφικτή, είμαστε επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από μια κυβέρνηση στην οποία κοινοποιήσαμε τα προβλήματά μας από πολύ νωρίς και προτείναμε και λύσεις», επισημαίνουν ακόμα…

Ολόκληρη η ανακοίνωση τους:

450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων

ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΤΡΑ-

ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΙΧΟΥΡΓΩΝ-ΣΥΝΘΕΤΩΝ-

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Με πολλή προσοχή και αγωνία παρακολουθήσαμε την ανακοίνωση των μέτρων από την Υπουργό κα Μενδώνη.

Η μοναδική αναφορά που έγινε στον δικό μας χώρο, των συνθετών-στιχουργών, αφορούσε τα πειρατικά Sites.

Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι πως χωρίς στήριξη -επιδότηση ή έστω δανειοδότηση των οργανισμών δικαιωμάτων- θα γίνουν όλα τα Sites, όλα τα κανάλια, όλοι οι σταθμοί πειρατικοί, πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρχει κανείς οργανισμός στην αγορά να μας προστατέψει.

Δεδομένου λοιπόν πως και η αρχή των συναυλιών ανακοινώθηκε χωρίς καμιά φορολογική ελάφρυνση, άρα επί της ουσίας δεν είναι εφικτή, είμαστε επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από μια κυβέρνηση στην οποία κοινοποιήσαμε τα προβλήματά μας από πολύ νωρίς και προτείναμε και λύσεις.

Αγαπητοί συνάδελφοι, αν δεν υπάρξει εντός των ημερών κάποια συμπληρωματική ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ ή από άλλα Υπουργεία, ετοιμαστείτε για κλιμάκωση των αντιδράσεων και για καθολική απαγόρευση των έργων μας.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα πάρει στα χέρια της την ευθύνη του επίσημου θανάτου ενός κερδοφόρου, φορολογούμενου και απολύτως ορατού στην οικονομία κλάδου: του κλάδου των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού.

Διαβάστε περισσότερα