Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Κεφαλονιάς – Βρέθηκαν συντρίμμια (video)

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ που είχε χαθεί νωρίτερα από τα ραντάρ, ενώ πετούσε σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς, εκτός του FIR Αθηνών. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχουν βρεθεί τα συντρίμμια του, αλλά αγνοείται η τύχη του πληρώματος.

Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα νεκρό, συνολικά φέρεται να επέβαιναν έως έξι άτομα. Το σημείο της συντριβής εντοπίστηκε 50 ναυτικά μίλια δυτικά του νησιού, εντός του FIR της Ρώμας.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η «ΕΡΤ» το στρατιωτικό καναδικό ελικόπτερο βρισκόταν στην περιοχή λόγω ασκήσεων του ΝΑΤΟ, ενώ έχει καταπέσει δυτικά της Κεφαλονιάς αλλά εκτός του FIR Αθηνών. Τα συντρίμμια από το ελικόπτερο έχουν βρεθεί και αναζητείται το πλήρωμα το οποίο αποτελείται από τρία έως έξι άτομα. Στο σημείο βρίσκονται δυο φρεγάτες, μια τουρκική και μια ιταλική, που συμμετείχαν στην άσκηση του ΝΑΤΟ.

Όπως ανέφερε το «Open TV», νεκρό έχει εντοπιστεί το ένα από τα έξι μέλη που επέβαιναν στο ελικόπτερο του ΝΑΤΟ, το οποίο χάθηκε από τα ραντάρ ανοικτά της Κεφαλονιάς.

Η άτρακτος του ελικοπτέρου έχει εντοπιστεί 50 ναυτικά μίλια δυτικά του νησιού, εντός του FIR της Ρώμης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εν λόγω ελικόπτερο ανήκε στη δύναμη μιας φρεγάτας του Καναδά, η οποία είναι μέλος του ΝΑΤΟ και της δύναμης που περιπολεί στη δυτική Μεσόγειο.

Σημειώνεται ότι σε επιφυλακή βρίσκεται ελληνικό ελικόπτερο με σκοπό να συνδράμει στις έρευνες εντοπισμού. Η Ελλάδα έχει τονίσει πως είναι έτοιμη να συνδράμει σε οτιδήποτε και εάν χρειαστεί.

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ ανοιχτά της Κεφαλονιάς – Βρέθηκαν συντρίμμια (video)altsantiri

Διαβάστε περισσότερα