Συνελήφθη ο πλοίαρχος του Sea Jet II γιατί δεν περίμενε να παραλάβει ασθενή

Για παράβαση του άρθρου 307 του Ποινικού Κώδικα συνελήφθη από άνδρες του Λιμενικού το μεσημέρι της Πέμπτης, στο λιμάνι του Πειραιά, ο πλοίαρχος του “Sea Jet II”.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Λιμενικό, το ταχύπλοο απέπλευσε το πρωί της Πέμπτης από την Ίο για τη Σαντορίνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένου δρομολογίου.

Όμως, παρά το γεγονός πως υπήρξε εντολή από τη Λιμενική Αρχή Ίου για ολιγόλεπτη καθυστέρηση της αναχώρησης του ταχύπλοου, προκειμένου να παραλάβει ασθενή στο επόμενο λιμάνι, ο πλοίαρχος την αγνόησε.

Ο πλοίαρχος, αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ- Τ/Χ πλοίου “ ΣΗ ΤΖΕΤ 2” Ν.Π. 10571 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για παράβαση του άρθρου 307 Π.Κ.

Ειδικότερα, το ανωτέρω πλοίο απέπλευσε, πρωινές ώρες σήμερα, από λιμένα Ίου προς λιμένα Θήρας στο πλαίσιο προγραμματισμένου του δρομολογίου, παρά τις εντολές της Λιμενικής Αρχής Ίου για ολιγόλεπτη καθυστέρηση αναχώρησης του πλοίου, προκειμένου να διακομισθεί ασθενής στον επόμενο λιμένα κατάπλου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου, ενώ ο Πλοίαρχος αφού απολογήθηκε, αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα.

πηγή