Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά της πρεσβείας της Κούβας

Ένας άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη (30/04) αφότου άνοιξε πυρ εναντίον της πρεσβείας της Κούβας στην Ουάσιγκτον, χωρίς να προκαλέσει τραυματισμούς, ανακοίνωσε η αμερικανική αστυνομία. Το κίνητρο της ενέργειας του υπόπτου παραμένει άγνωστο…

«Γύρω στις 2:15 σήμερα το πρωί (9:15 ώρα Ελλάδος) πράκτορες της Αμερικανικής Μυστικής Υπηρεσίας παρενέβησαν έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς εναντίον της πρεσβείας της Κούβας», ανέφερε εκπρόσωπος της Μυστικής Υπηρεσίας σε ανακοίνωση που στάλθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

«Ένας άνθρωπος συνελήφθη για κατοχή αδήλωτου πυροβόλου όπλου και αδήλωτων πυρομαχικών με πρόθεση να σκοτώσει, καθώς και για κατοχή ενός γεμιστήρα μεγάλης χωρητικότητας», πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

«Δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός στις εγκαταστάσεις της πρεσβείας», διευκρίνισε η εκπρόσωπος. Το κίνητρο της ενέργειας του υπόπτου παραμένει άγνωστο.

Η Μυστική Υπηρεσία είναι επίλεκτο σκέλος της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας, υπεύθυνη για την προστασία των σημαντικών προσωπικοτήτων των ευαίσθητης σημασίας κτηρίων.

Πέντε χρόνια έπειτα από μια ιστορική προσέγγιση μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Αβάνας, οι σχέσεις των δύο χωρών είναι εκ νέου στο χαμηλότερο επίπεδό τους.

Οι σχέσεις δεν σταμάτησαν να επιδεινώνονται μετά την άφιξη στον Λευκό Οίκο του Ρεπουμπλικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος μετέβαλε γρήγορα την πολιτική της χαλάρωσης που είχε υιοθετήσει ο Δημοκρατικός προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Πηγή: Συναγερμός στην Ουάσιγκτον: Ένας άνδρας άνοιξε πυρ κατά της πρεσβείας της Κούβαςaltsantiri

Διαβάστε περισσότερα