Συναγερμός στην Ηγουμενίτσα – Ξέσπασε φωτιά σε πλοίο με 538 επιβάτες (video)

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, όταν το πλοίο Olympic Champion, στο οποίο επέβαιναν 538 επιβάτες και 75 μέλη πληρώματος, διαπίστωσε πως, από άγνωστη ακόμα αιτία, ξέσπασε φωτιά στο γκαράζ του.

Το πλοίο, που είχε αναχωρήσει για Βενετία, επέστρεψε και πρόσδεσε αυτοδύναμα στο λιμάνι.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, η κατάσταση χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη, ενώ στο σημείο βρίσκονται ένα πλωτό του λιμενικού, ένα ρυμουλκό και χερσαία μέσα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τελικά οι επιβάτες κατέβηκαν από το πλοίο με ασφάλεια. Μαζί με τους επιβάτες αποβιβάστηκε και το μεγαλύτερο μέρος του πληρώματος του πλοίου,ενώ δύο άτομα που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν στο κέντρο Υγεία της Ηγουμενίτσας.

Η φωτιά κρίθηκε ελεγχόμενη καθώς δούλεψαν από την πρώτη στιγμή τα αυτόματα συστήματα πυρόσβεσης του πλοίου. Με ειδικό εξοπλισμό οι πυροσβέστες μπήκαν στο γκαράζ και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέταρτο γκαράζ σε δύο φορτηγά.

Στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού, ένα ρυμουλκό, πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή καθώς και από τους γειτονικούς νομούς Πρέβεζας, Άρτας και Ιωαννίνων.

Το Olympic Champion ναυπηγήθηκε το 2000, έχει ολικό μήκος 204 μέτρα και πλάτος 26,13.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ, φωτο- video από epirustv.gr)

Διαβάστε περισσότερα